Unió diu que ha tramitat la baixa de militància de Núria de Gispert

  • La presidenta del parlament diu que no ha demanat la baixa sinó deixar de fer aportacions mensuals

VilaWeb
Redacció
28.06.2015 - 18:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unió Democràtica de Catalunya ha fet arribar un comunicat a la premsa en què assegura haver tramitat la baixa de militància de Núria de Gispert. Avui La Vanguardia publicava la informació, que ha estat posteriorment desmentida per la presidenta del Parlament de Catalunya.

Segons el comunicat de la plataforma Hereus UDC 1931, Gispert ‘no ha sol·licitat la seva baixa de militant ni ha demanat el retorn de la quota de 2015 al partit’. El text afegeix: ‘La seva família tampoc ha procedit ha donar-se de baixa.’ La presidenta del parlament sí que ha demanat de no fer cap més aportació mensual com a alt càrrec del partit i ha dit que a partir d’ara faria servir aquestes aportacions per finançar la plataforma dels independentistes d’Unió i l’acte del 12 de juliol a la Sala Barts de Barcelona.

Unes hores més tard, Unió ha respost amb un comunicat en què diu que ha tramitat la baixa de militància:

«Dimecres passat, dia 24 de juny, la gerència d’Unió Democràtica de Catalunya va rebre un correu electrònic de Núria de Gispert en el qual comunicava que ella i la seva família havien pres la decisió irrevocable (‘Ja no hi ha volta enrere’ en paraules seves) de deixar de fer front a partir de l’1 de juliol a les seves obligacions econòmiques envers el partit, no només com a militants sinó, en el seu cas, també com a càrrec públic.

Aquesta decisió ha estat tramitada, com en altres casos anteriors, com a baixa de militància.»

La versió d’Unió es contradiu, doncs, amb la informació de la presidenta del parlament, que a través de la plataforma Hereus UDC 1931 havia enviat aquest matí aquest comunicat: 

«Núria de Gispert desmenteix que s’hagi donat de baixa d’Unió. Núria de Gispert desmenteix la notícia que surt avui publicada a La Vanguardia fent referència a la seva baixa i de la seva família de militants d’Unió Democràtica de Catalunya. Núria de Gispert no ha sol·licitat la seva baixa de militant ni ha demanat el retorn de la quota de 2015 al partit. La seva família tampoc ha procedit a donar-se de baixa.

En aquest sentit, Núria de Gispert va sol·licitar no fer més aportacions mensuals com a alt càrrec institucional d’Unió Democràtica de Catalunya. L’aportació mensual que fins ara feia Núria de Gispert la donarà a la Plataforma Hereus UDC 1931 per finançar l’acte del proper 12 de juliol a la Sala Barts, a Barcelona.

Núria de Gispert lamenta l’ús frívol que s’ha fet sobre una qüestió com aquesta, que només pot respondre a intoxicacions interessades contra la seva persona.

Hereus UDC 1931»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any