El sector independentista d’ICV vol un full de ruta propi per a incorporar el partit al procés

  • Compromís per la Independència defensa un projecte equivalent a Barcelona en Comú per al 27-S

VilaWeb
ACN
27.06.2015 - 17:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís per la Independència, el corrent independentista d’ICV constituït el passat març, s’ha fixat com a prioritat la definició d’un full de ruta propi per a facilitar al partit la incorporació al procés sobiranista. Així ho han decidit en la seva primera assemblea, aquest dissabte a Barcelona, on també han marcat entre els seus objectius fer un referèndum d’autodeterminació ‘en algun moment del procés’.

El sector sobiranista d’ICV vol un full de ruta propi ‘no des de l’acceptació acrítica dels fulls de ruta ja existents, sinó de la inclusió d’esmenes i propostes pròpies’, per tal de ‘facilitar’ al partit ‘la incorporació al procés’, han explicat. Un full de ruta que ‘caldria discutir amb els altres actors del procés’ i que contempla un referèndum d’autodeterminació. 



D’una altra banda, han fixat com a prioritat ‘continuar treballant per una confluència de l’esquerra nacional alternativa compromesa amb el procés sobiranista’. En aquest sentit, defensen de tirar endavant un ‘projecte equivalent’ a Barcelona en Comú per a les eleccions del 27-S, que es constitueixi ‘sense cap exclusió prèvia, des de Catalunya’ i que ‘actuï amb plena sobirania’. 


Compromís per la Independència defensa que la participació d’ICV en el procés sobiranista és ‘indispensable’ i que la seva presència o absència marcarà ‘substancialment la qualitat democràtica i l’orientació social’. En aquest sentit, argumenten que els ecosocialistes han de ‘participar activament en el procés constituent i en la redacció d’una constitució que porti a la República Catalana’. També han tornat a demanar al partit que ‘no subordini l’agenda nacional a la de les institucions espanyoles’. 



’No hi ha cap indici que, sigui quin sigui el resultat de les properes eleccions espanyoles, el govern que en surti arribi a tolerar, i encara menys acordar, un referèndum d’autodeterminació per Catalunya’, constaten en el manifest signat avui. Per això s’han emplaçat a posar-hi ‘un límit temporal’ per tal que no quedi ‘com una simple declaració d’intencions’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any