Gran mobilització al País Basc pel dret de decidir

  • Gure Esku Dago tanca una campanya on s'ha cosit roba per la unitat del país amb actes simultanis a moltes ciutats

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.06.2015 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’èxit de la cadena humana de l’any passat Gure Esku Dago ha portat a terme una nova campanya a Euskal Herria, sota el nom d’Ehuntzen que acaba avui amb cinc concentracions. Durant mesos molta gent ha cosit roba en pobles i ciutats com a símbol de la necessitat de ‘cosir el país’. Amb aquesta roba avui es creen cinc grans urnes de tela en les cinc capitals del país.

A l’estadi de San Mamés s’ha fet una de les accions més simbòliques de la diada. José Ángel Iribar i les filles d’Inaxio Kortabarria, capitans de l’Athlètic de Bilbao i la Reial Societat, respectivament, han portat una urna al centre del camp de San Mamés, en commemoració de la famosa acció reivindicativa d’aquests jugadors per reivindicar la ikurriña l’any 1975, quan encara estava prohibida (Vegeu fotografies d’aquests dos moments al lateral). 

Les concentracions es fan en llocs molt emblemàtics. Els estadis de San Mames i Anoeta, a Bilbao i Sant Sebastià, l’estadi de rugbi de Baiona, la plaça de Toros de Pamplona i els carrers de Vitòria. És previst que desenes de milers de persones participin en el conjunt de les mobilitzacions.

Podeu veure aquí alguns vídeos de la mobilització:

 

Podeu seguir en directe tota l’actualitat de la jornada a la web de Gure Esku Dago.

Mitjans bascos: BerriaEiTBNaiz

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any