L’ANC, convençuda que la majoria de la militància d’Unió és favorable al full de ruta

VilaWeb
ACN
16.06.2015 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha fet una valoració positiva dels resultats de la consulta interna d’Unió perquè han ‘ajudat a clarificar’ el perfil de les bases sobre el procés. ‘La meitat de la militància està clarament posicionada a favor del full de ruta, i de l’altra meitat estic convençut que una part molt important també, això ajudarà de forma immediata el full de ruta signat’, ha dit Sànchez sense entrar en més detalls. A l’espera d’una reunió aquest dimarts al vespre del comitè permanent, el líder de l’ANC s’ha mostrat partidari de ‘donar resposta indubtablement a les demandes que arribin d’Unió’, siguin del sector que siguin. No ha volgut entrar a valorar la petició de CDC a UDC.

El president de l’ANC ha fet una valoració positiva de la consulta interna d’UDC d’aquest diumenge perquè ha ajudat a ‘clarificar’ un partit sobre el procés sobiranista. També veu amb bons ulls els resultats: ‘La meitat ‘La meitat de la militància està clarament posicionada a favor del full de ruta, i de l’altra meitat estic convençut que una part molt important també, això ajudarà de forma immediata el full de ruta signat’ entre CDC, ERC i les entitats sobiranistes.

Sense voler entrar en gaires més detalls, Sánchez ha explicat que aquest dimarts al vespre el comitè permanent de l’entitat sobiranista es reuneix per valorar la petició de reunió del sector independentista que encapçala Antoni Castellà, entre d’altres qüestions. Ha reiterat el seu compromís a valorar-ho tot plegat ‘obertament’ en una roda de premsa ‘molt aviat’. En qualsevol cas ha assegurat que l’ANC donarà ‘resposta indubtablement a les demandes que arribin d’Unió, sigui d’un sector guanyador o del que va aconseguir clarificar Unió’ amb la defensa del ‘no’, ha apuntat.

De la crisi entre CDC i UDC, Sànchez se n’ha mantingut al marge. ‘No ens pertoca fer valoracions’. Així, ha cridat al ‘respecte’ als temps que cada formació s’ha marcat i als procés interns de cada partit. ‘La funció de l’Assemblea no és intervenir-hi de manera directa’, ha dit cautelós.

La Motorada, preludi de la Diada

Tot plegat ho ha dit a preguntes dels periodistes en una roda de premsa convocada per a la segona Motorada per la independència, el dissabte 27 de juny. Sànchez ha explicat que l’acte començarà al Circuit de Catalunya i acabarà a la plaça de les Glòries de manera que les motos i les estelades entraran per la Meridiana. ‘S’anticipa a la Diada i torna ser protagonista d’una mobilització, ara sobre roda, és el preludi’ de l’Onze de Setembre, ha afegit.

En aquest sentit, Jaume Aragall, responsable de l’esdeveniment, ha fet una crida a la participació per ‘expressar el desig de llibertat sobre un vehicle que dóna sensació de llibertat’. L’acte començarà al voltant de les 5 de la tarda. De moment, segons l’ANC, ja hi ha apuntades més de 1.500 persones a un ritme superior d’inscripcions a l’any passat, una edició en què van participar més de 6.000 vehicles.

Cap a les 8 del vespre, començarà una fesa amb intervencions de l’expresidenta de l’ANC, Carme Forcadell; i el president de Súmate, Eduardo Reyes, i tancarà la festa un concret del grup Brams. ‘Festa, civisme i reivindicació és el que ha caracteritzat l’Assemblea’, ha conclòs Sànchez en roda de premsa al Museu de la Moto aquest dimarts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any