Carles Barrera és investit síndic d’Aran per sisena vegada

  • Aquesta setmana es convocarà la primera comissió bilateral amb la Generalitat per desplegar la llei d'Aran

VilaWeb
ACN
15.06.2015 - 15:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Carles Barrera (Convergència Democràtica Aranesa) ha estat investit síndic d’Aran en un acte solemne a la Casa del senyor d’Arròs (Vall d’Aran) presidit per la vice-presidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega. Barrera ja suma sis legislatures al capdavant del govern aranès. La primera petició que ha fet com a síndic ha estat una reunió de la secretaria permanent de la comissió Consell General – Generalitat per a tractar del desplegament de la Llei d’Aran. Ortega ha anunciat que aquesta setmana es convocaria la reunió i que es faria durant la primera quinzena de juliol. Aquesta legislatura del Consell General és la primera amb la nova llei d’Aran aprovada.

Carles Barrera és síndic d’Aran des del maig de 2011, càrrec que ja havia ocupat anteriorment, del 7 de juny de 1995 al 18 de juny de 2007.

Barrera ha estat escollit síndic d’Aran gràcies als vots dels seus set regidors. Els cinc regidors d’Unitat d’Aran han votat el seu candidat Paco Boya i l’únic conseller del PRAG, José Antonio Bruna, també ha votat Boya.

Barrera, ja proclamat síndic, ha recordat que la passada legislatura havia estat complicada per la situació econòmica i l’episodi de riuades d’ara fa dos anys i ha demanat a l’oposició de no fer demagògia en aquests aspectes ni polititzar-los. El síndic d’Aran ha dit que l’objectiu d’aquest mandat era el desplegament de la nova llei d’Aran. D’ací ve que hagi demanat una reunió urgent de la comissió bilateral per començar a marcar les prioritats i anar-les desplegant a poc a poc.

La vice-presidenta del govern, present a l’acte, ha recollit la petició i ha anunciat que convocaria la reunió aquesta mateixa setmana i es faria la primera quinzena de juliol. També ha dit que s’ha d’arribar al 27 de setembre amb els deures fets.

Ortega ho ha aprofitat per expressar que li agradaria que la bona relació que hi ha entre la Generalitat i el Consell General fos igual entre la Generalitat i les institucions de l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any