Els independentistes d’Unió negociaran pel seu compte amb tots els signants del full de ruta

  • [VÍDEOS] Castellà: 'No donarem l'esquena a la meitat de militància que va dir sí a la independència'

VilaWeb
Redacció
15.06.2015 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent dels independentistes d’Unió, Antoni Castellà, ha volgut deixar clar després de la reunió del comitè de govern que no estan gens satisfets amb la manera com la cúpula del partit ha interpretat el resultat de la consulta. Castellà considera que ahir es va donar un sí a la independència amb una sèrie de condicions. I que aquesta interpretació és l’única que permet integrar les dues meitats del partit. En canvi, la cúpula dóna per bona exclusivament la meitat que va pronunciar-se a favor del plantejament de la pregunta sobre la ‘plena sobirania’.

Castellà ha afirmat que els dirigents que van fer la campanya pel no –que era un sí a la independència– no donaran ara l’esquena a la meitat del partit que va votar que no. Ha dit que demanen als partits i entitats del full de ruta que obrin negociacions amb ells per poder portar una proposta tancada al comitè de govern. És a dir que, a banda de la negociació de la cúpula amb Convergència, els independentistes també volen negociar la incorporació del partit al full de ruta, però obrint la negociació a tots els agents.

Sobre la possibilitat que el conflicte obert acabi amb una escissió, Castellà ha dit: ‘Espero que no.’ Aquesta vegada no ha descartat completament la possibilitat de l’escissió, però ha dit que es concentrarien a aconseguir un acord sobre el full de ruta que els permeti buscar l’aval del comitè de govern a la seva opció.

Castellà tampoc no ha volgut parlar de la possibilitat d’integrar-se a la ‘llista del president’. Ha dit que el seu plantejament anava més enllà perquè volia aconseguir una adhesió al full de ruta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any