Procés Constituent opta per una Catalunya en Comú que inclogui la CUP

  • L'assemblea del partit avala la proposta de Teresa Forcades, que es vol presentar de cap de llista

VilaWeb
Redacció
14.06.2015 - 16:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Procés Constituent mirarà de negociar una candidatura unitària que agrupi les forces d’esquerres per a presentar-se al 27-S; una candidatura que inclogui ICV-EUiA, Podem i la CUP i que sigui encapçalada per Teresa Forcades. És la proposta que havia fet Forcades mateix i que avui, a Terrassa, l’assemblea de Procés Constituent ha avalat: ha obtingut 366 vots dels 501. L’opció de la Crida Constituent, és a dir, la confluència amb la CUP i moviments de l’esquerra independentista, ha obtingut 114 vots. Hi ha hagut 21 vots en blanc.

Teresa Forcades ha explicat que la proposta de confluència que ha sortit victoriosa de la votació es basa en tres eixos bàsics. En primer lloc, emprendre un procés constituent català unilateral que inclogui un referèndum per la independència; segonament, governar amb un horitzó clarament anticapitalista; i en tercer lloc, establir un pla de xoc contra l’emergència social del país.

Tot i que la proposta es presentarà a la CUP, ICV-EUiA i Podem, Forcades ha dit que no es tancava la porta a ningú. Ha deixat clar que, tot i la voluntat de sumar, si hi ha cap formació que no s’hi afegeixi, la candidatura tirarà endavant. De tota manera, ha dit Forcades, si Procés Constituent només acabés aliant-se amb una força, estudiaria la conveniència d’anar en solitari.

La ronda de contactes amb les altres forces començarà ben aviat. Aquest és el fet més important segons Forcades: ‘Que les forces de l’esquerra rupturista no anem barallades el 27-S.’ En cas que no hi pogués haver aquesta unió, ha dit, treballaran per establir pactes postelectorals. Amb tot, està segura que la confluència de les forces d’esquerra podria ser ‘la força guanyadora’. Per aconseguir el ‘canvi real’ ha dit que, arribat aquest cas, confiaria en ERC: ‘Espero que ERC triés anar amb nosaltres.’

Forcades, candidata

Teresa Forcades ha dit que estava disposada a encapçalar la llista, però que si s’hi volia presentar més gent s’establiria un procés de primàries per escollir el líder. La qüestió del lideratge ‘no serà un afer de despatxos’, ha di; aquestes pràctiques –ha afegit– formen part de la ‘vella política’. La monja benedictina s’ha presentat de candidata perquè ha aconseguit un permís d’exclaustració que li serà concedit aquests dies i que li permetrà de deixar la comunitat on viu per un període de tres anys.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any