Sabadell: de l’era Bustos a un batlle independentista

  • Juli Fernàndez d'ERC és investit batlle amb els vots de Crida, Guanyem i Unitat pel Canvi

VilaWeb
Redacció
13.06.2015 - 13:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sabadell tindrà un batlle independentista després d’haver investit Juli Fernàndez d’Esquerra Republicana, que formarà govern amb Crida per Sabadell. Per poder assolir la majoria, les dues formacions, que sumen vuit regidors, han comptat amb el suport d’Unitat pel Canvi (CUP i Entesa) i Guanyem (ICV-EUiA i Podem). La suma de les quatre forces ha donat una majoria de 14 vots. Així la cocapital del Vallès Occidental tindrà una batllia independentista després de de 36 anys de governs d’ICV i PSC.

L’assemblea de Guanyem Sabadell va decidir anit votar a favor de la investidura de Juli Fernàndez com a batlle de la ciutat i fer possible així el pacte de govern entre els republicans i la Crida per Sabadell. La candidata de Guanyem, Marisol Martínez, va dir que han optat pel suport perquè ha pesat més el fet de permetre un canvi a la ciutat i desbancar el PSC de l’alcaldia, així com donar pas ‘a una nova forma de fer política’ a la ciutat.

Molts comentaris a la xarxa celebren la fi del govern socialista i de l’era Manuel Bustos, que ha estat al capdavant de l’ajuntament de Sabadell durant tretze anys. Destaquem algunes de les reaccions que hi ha hagut a Twitter:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any