Manuela Carmena serà la batllessa de Madrid amb el suport del PSOE

  • Ahora Madrid i els socialistes han tancat un acord · Sumen 29 regidors, la majoria absoluta al consistori

VilaWeb
ACN
11.06.2015 - 18:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSOE i Ahora Madrid -la plataforma que lidera Podem- han tancat un acord aquest dijous perquè l’exmagistrada del Tribunal Suprem i cap de llista d’Ahora Madrid, Manuela Carmena, sigui la nova alcaldessa de la capital espanyola, segons han informat fonts de la negociació. L’acord s’anunciarà formalment aquest divendres en una roda de premsa conjunta i Carmena serà investida aquest dissabte.

És el resultat de les converses entre els equips de Manuela Carmena -que es va quedar a un escó del PP a les eleccions del 24 de maig- i del cap de llista del PSOE a l’Ajuntament, Antonio Miguel Carmona, després de jornades en què la candidata del PP, Esperanza Aguirre, ha proposat pactes a totes dues formacions.

L’acord implica que el PP perd definitivament -i malgrat guanyar les eleccions- el govern de la capital de l’Estat. Els detalls del pacte es donaran a conèixer aquest divendres en una roda de premsa on compareixeran plegats Carmena i Carmona.

Al nou ajuntament, Ahora Madrid disposa de 20 regidors i el PSOE de 9. Justos els 29 que necessitaven per aconseguir la majoria absoluta davant un grup del PP de 21 regidors encara liderat per l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre. Ciutadans, amb 7 regidors, no va poder donar l’alternativa als populars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any