La radiotelevisió pública grega torna a emetre després de dos anys

  • Les emissions s'han iniciat a les sis del matí i de moment s'han reincorporat 1.500 treballadors del 2.600 que tenia

VilaWeb
Redacció
11.06.2015 - 14:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cadena de televisió pública de Grècia, ERT, ha tornat a emetre aquest matí després d’estar dos anys tancada. Els canals de ràdio i televisió públics van tancar l’11 de juny del 2013 com a part de les mesures d’austeritat per reduir la despesa pública i van deixar 2.600 treballadors sense feina. Des d’avui les instal·lacions han reobert amb la mateixa denominació i una plantilla de 1.500 persones.

La reobertura de la televisió pública era una de les principals promeses de Syriza per les eleccions que va guanyar el mes de gener. Segons el govern d’Alexis Tsipras, la televisió pública no suposarà una càrrega per a l’Estat, ja que es finançarà, com ja es feia abans, amb un cànon de tres euros mensuals en la factura de la llum. Aquesta taxa no la pagaran les rendes més baixes. Igual que abans de tancar l’ERT tindrà quatre canals de televisió, un d’internacional i dinou emissores de ràdio.

La primera emissió ha començat a les sis del matí hora local. Ha començat amb l’himne de Grècia i a continuació s’ha emès un informatiu. Els presentadors han dit que es tracte d’un ‘dia especial per a tots els grecs, per als amants de Grècia i per als amants de la llibertat d’informació’.

Heus ací la primera emissió que ha fet ERT en la seva reobertura:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any