Una campanya de suport demana signatures per a en Marcel, el noi que vol viure amb el seu pare

  • A través de Change.org es volen aplegar signatures perquè el fiscal de menors escolti el cas d'aquest jove de tretze anys

VilaWeb
Redacció
09.06.2015 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació per la Defensa del Menor (APRODEME) ha activat una campanya de suport a través de Change.org per ajudar en Marcel Nos Llorenç. El cas d’aquest jove de tretze anys va fer-se conegut arran del vídeo ‘Help Marcel’ que va penjar a YouTube a principi de mes. En el vídeo, reclamava de ser escoltat pel fiscal de menors perquè retornés la custòdia al seu pare, car la seva mare no el deixava anar a escola ni fer cap activitat fora de casa.

Aquesta plataforma vol recollir signatures perquè el fiscal de menors, Juan José Márquez Bonvehí, escolti el seu cas i insti mesures cautelars perquè pugui tornar a la situació prèvia al 28 de maig. Fins a aquella data en Marcel, després d’haver estat tutelat en un centre de menors durant cinc mesos, havia viscut amb el seu pare, que és el què vol. D’ençà del dia 29 de maig, quan va tornar amb la seva mare, en Marcel no ha anat a escola i no ha pogut entrar en contacte amb ningú del seu entorn.

Heus ací el text de la petició:

«Perquè els vincles emocionals, sigui entre pares i fills o en un altre tipus de relació, agradin o no a terceres persones, no poden ser modulats a voluntat de jutges, ni fiscals, ni polítics, ni advocats, ni tècnics, atès el risc d’ocasionar encara més mal i afavorir la irreversibilitat del vincle trencat o afectat. Menys encara cal actuar des de la coacció, la por o el càstig, i menys en l’adolescència. Potser la jutgessa no va apreciar aquesta circumstància, i prioritzà només la seva voluntat de fer un avís a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), cosa que va canviar la vida d’en Marcel, a qui no va voler escoltar.

Perquè en definitiva en Marcel ha estat tractat com un objecte i no com un subjecte de dret i ningú no pot forçar ningú, ni tan sols el progenitor custodi, a viure en condicions penoses i incòmodes, molt menys que vulnerin drets fonamentals.»

Heu ací el vídeo en el qual en Marcel demanava ajuda:

Informació relacionada:

El ‘Help’ d’en Marcel a YouTube: ‘No vull viure amb ma mare’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any