Un nen sobre 5 viu sota el llindar de pobresa a l’estat fr.

  • UNICEF França ha fet públic un informe, on assegura que, des de l'any 2008 al 2012, 440 000 nens més s'han sumit amb la seua família dins de la pobresa ...>>
    Dt. 9 de juny del 2015

VilaWeb
Redacció
09.06.2015 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Seguint el resultat d’un informe, publicat ahir per UNICEF França i que trobareu sencer en el document adjunt a la notícia (pdf en francès), la presidenta d’ ‘Unicef França’ ha declarat: ‘hi ha una urgència per actuar de manera més eficient per a cada nen’. Unicef s’alarma de la pobresa que afecta cada vegada més nens a frança. Tres milions d’ells, és a dir un sobre cinc, viuen sota el llindar de pobresa, mentre que 31 000 són sense sostre (SDF), entre 8 000 i 10 000 viuen a barris de barraques i 140 000 deixen l’escola cada any, precisa aquest informe.

De 2008 a 2012, 440 000 nens s’han submergit amb la seua família en la pobresa. La presa en compte de l’impacte de la crisi, per l’estat és ‘dramàticament insuficient’, segons aquest anàlisi de Unicef França sobre els menors de 18 anys. L’informe és intitulat ‘Chaque enfant compte. Partout, tout le temps’ i remes als experts del ‘Comité des droits de l’enfant’,una instància de l’ONU.

Molts d’aquests nens ‘acaparen desigualtats que tindran conseqüències desastroses per al seu futur i el de la societat’. L’informe insisteix particularment en ‘la situació inacceptable dels nens emigrants no acompanyats i/o vivint en barris de barraques’, que serien de 8 000 a 10 000. Privats dels seus drets fonamentals, víctimes de discriminacions, aquests nens estrangers esran aïllats, i es ‘compten entre els més vulnerables’. Això condueix a ‘situacions indignes’, com el tràfic dels éssers humans, alerta Michèle Barzach, presidenta de la branca francesa de la Unicef.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any