Sabater demana a Albiol que abandoni la ‘rebequeria’ i faciliti el traspàs de poders a Badalona

  • La futura alcaldessa exigeix que no es signi ni es prorrogui cap contracte sense el seu consentiment

VilaWeb
ACN
05.06.2015 - 11:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La futura alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, demana a l’alcalde sortint, Xavier Garcia Albiol, que cessi en l’actitud de ‘rebequeria’ i deixi de ‘crispar’ els veïns insistint en la idea del ‘pacte de perdedors’. Sabater recorda que el guanyador ‘és qui és capaç de construir una majoria de govern’. En aquest sentit, la líder de Guanyem Badalona en Comú reclama la convocatòria ‘immediata’ de la taula de traspàs i exigeix a l’actual govern municipal en funcions que no signi ni prorrogui cap contracte sense el seu consentiment perquè podria hipotecar l’acció de govern dels pròxims quatre anys.

L’acord d’investidura al que van arribar ahir les quatre forces d’esquerres a Badalona és ‘una bona noticia per a la ciutat i permet complir la promesa electoral de tots quatre partits que consistia en fer tot el possible perquè Xavier Garcia Albiol no tornés a ser alcalde’. Dolors Sabater ha valorat així el pacte i espera posar-se aviat a liderar l’Ajuntament.

En aquest sentit, Sabater apel·la a la ‘responsabilitat’ de l’actual govern municipal perquè es creï immediatament una taula de traspàs transparent per fer traspàs de poders municipals i es pugui garantir el bon govern. La líder de Guanyem Badalona en Comú espera que Albiol la truqui el pròxim dilluns, com a tard.

També espera ‘joc net’ durant la setmana que manca encara per a la investidura de la nova alcaldessa i exigeix que no hi hagi deixadesa en les funcions de les persones del govern sortint: ‘Hi ha persones que han fet absentisme des de l’endemà de les eleccions’, assegura Sabater, sense mencionar a ningú.

La futura alcaldessa també espera que no se signin acords i compromisos sense el consentiment dels futurs governants perquè qualsevol nou contracte, diu, podria hipotecar els quatre anys següents ‘on serem nosaltres els que haurem de fer-hi front’. En aquest sentit, demana que es faci un traspàs ‘amb la normalitat que es fa a Barcelona’.

Sabater també ha fet referència a les declaracions que en els darrers dies fa l’alcalde en funcions, que insisteix en referir-se al futur govern com un ‘pacte de perdedors’. ‘Demanem que cessi l’actitud de rebequeria i no dediqui el seu temps a crispar el veïnat i que entengui que qui guanya es qui construeix la majoria al govern’.

La composició del govern

Pel que fa a les pròximes passes per pactar el programa i la composició del futur govern municipal, la portaveu de Guanyem Badalona en la mesa de negociació, Laia Sabater, ha explicat que encara no hi ha res tancat i que les converses amb el detall de com serà el futur govern de la ciutat, tot just comencen.

Un dels principals interrogants a resoldre és la integració o no del PSC en el futur cartipàs i es dóna per fer que tant ERC com ICV-EUiA en formaran part. Els socialistes celebren una assemblea de militants aquest divendres on es podria acordar la posició del partit al respecte, mentre que les quatre forces s’asseuran novament diumenge per avançar en aquest sentit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any