M. Dolors Bonal rebrà el I Premi Oriol Martorell de Pedagogia Musical

  • L'atorguen la Fundació L'Atlàntida i l'Ajuntament de Vic

VilaWeb
Redacció
05.06.2015 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte 6 de juny a les 6 de la tarda, la Fundació L’Atlàntida i l’Ajuntament de Vic portaran a terme l’acte del Lliurament del I Premi Oriol Martorell de Pedagogia Musical a M. Dolors Bonal i de Falgàs a L’Atlàntida de Vic.
Amb aquest premi, L’Ajuntament de Vic i la Fundació L’Atlàntida, titular de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, volen reconèixer de forma bianual aquelles personalitats del sector musical que han dedicat la seva vida professional prioritàriament a la pedagogia musical, i hagin contribuït a fer avançar l’ensenyament musical al nostre país des de qualsevol dels seus àmbits.

El jurat del premi l’han format: Enriqueta Anglada membre del Patronat de la Fundació L’Atlàntida i presidenta del jurat, Carles Farràs, president de l’Associació d’Escoles de Música de Catalunya, Estefania Balcells, presidenta de l’Associació de Conservatoris Professionals de Catalunya, Josep Borràs, director de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida, Montse Catllà, directora de l’Escola de Música i Conservatori de Vic i Sebastià Bardolet, secretari del jurat i subdirector de l’Escola de Música i Conservatori de Vic.
 
El mes d’abril passat, el jurat del premi va acordar per unanimitat atorgar el I Premi Oriol Martorell de Pedagogia Musical a M. Dolors Bonal i de Falgàs per una vida professional dedicada a la pedagogia musical amb una clara visió de renovació i amb un marcat accent social que el 1967 va fundar l’escola de música L’Arc i el 2004 va crear Xamfrà, de música i escena per a la inclusió social al Raval de Barcelona.
 
L’acte tindrà una durada aproximada de 45 minuts en el qual intervindran: Anna Erra, primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació de Vic, Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida, Enriqueta Anglada presidenta del jurat, Sebastià Bardolet, secretari del jurat, Albert Romaní, músic i pedagog, la premiada M. Dolors Bonal i diferents alumnes de l’Escola i Conservatori de Vic, alumnes de Can Ponsic i alumnes de Xamfrà.
 
A fi de donar sentit plàstic al premi, el Taller Quart Creixent s’ha encarregat de crear la peça que serà lliurada a la premiada, aquesta obra incorpora i integra en un mateix element plàstic el concepte de pedagogia, música i escola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any