Colau s’excusa amb CiU per no signar el full de ruta

  • Descarta d'afegir-se al document que CDC ha signat amb ERC

VilaWeb
ACN
03.06.2015 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ada Cola, candidata de Barcelona en Comú i previsiblement futura batllessa de Barcelona, ha descartat d’afegir-se al full de ruta cap a la independència signat per CDC i ERC. És una de les condicions que ERC li posava per a pactar el govern municipal. Colau ha dit que no volia signar un document que incloïa Convergència. ‘No ens poden demanar que signem un full de ruta amb CiU, una força política amb la qual no compartim full de ruta’, ha dit en una entrevista a BTV. Tanmateix, confia a arribar a un pacte amb ERC per garantir la governabilitat de la ciutat: ‘La ciutadania no entendria que no ens poséssim d’acord.’

Primer va ser el cap de llista d’ERC, Alfred Bosch, qui va demanar a Colau un compromís explícit amb la independència. Després, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va concretar aquest compromís: li reclamà que signés el full de ruta per l’estat propi que ERC i CDC, amb l’aval d’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI, van segellar fa uns quants mesos.

Colau no està disposada a acceptar-ho: ‘No signarem un full de ruta que ens és impropi’, ha dit. I ha afegit que la presència de Convergència fa inviable que Barcelona en Comú s’hi afegeixi.

Colau ha insistit a presentar-se com una ‘aliada real’ del procés sobiranista i ha parlat del dret de decidir com un ‘principi irrenunciable’ per a Catalunya i per a Barcelona.

‘Barcelona és la capital de Catalunya, però també és la ciutat d’1,6 milions de veïns i mereix tenir un projecte propi de ciutat’, ha subratllat. Un projecte que Colau confia que inclogui ERC, tot i haver rebutjat la seva condició. ‘Hi ha moltes coincidències programàtiques en l’àmbit social, econòmic, en la lluita contra la corrupció i en favor de la transparència’, ha dit. I ha afegit: ‘Havent-hi coses molt urgents, molta gent no entendria que no hi hagués acord.’

Colau es va reunir amb Bosch el dia 26 de maig, només dos dies després de la jornada electoral. Les negociacions continuen una setmana després i encara no se sap si Esquerra formarà part del govern municipal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any