Rajoy i Rivera es reuneixen per parlar de Catalunya

  • El president de Ciutadans també s'ha reunit amb Pedro Sánchez

VilaWeb
ACN
02.06.2015 - 18:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el dirigent de Ciutadans, Albert Rivera, han dinat avui a la Moncloa per analitzar el mapa que queda després de les eleccions del 24-M, segons han confirmat les dues parts, així com el panorama a Catalunya de cara al 27-S. Rivera també ha fet avui la seva primera reunió amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Segons han apuntat fonts de Ciutadans, les dues reunions s’han produït en un marc ‘que hauria de ser d’estricta normalitat’ entre els ‘principals dirigents polítics espanyols’.

Rajoy i Rivera ja havien parlat per telèfon després dels comicis autonòmics i municipals però no ha estat fins avui que s’han trobat a la Moncloa, amb la vista posada a la constitució dels ajuntaments que es farà el 13 de maig i també a les possibles aliances als governs autonòmics, com és el cas de Madrid, on el PP necessita el suport de Ciutadans per investir a Cristina Cifuentes.

Seria el cas també de Múrcia, Castella i Lleó i la Rioja, territoris on el PP precisa del suport de la formació de Rivera per governar.

Rivera ha fet pública la reunió amb un missatge de Twitter on afirmava que s’havia reunit amb Mariano Rajoy i amb Pedro Sánchez, i destacava que ‘la nova etapa que viu Espanya implica canvis i diàleg’. Ha tancat d’aquesta manera amb Rajoy el greuge que ha explicat en més d’una ocasió pel fet que, quan li va demanar la primera reunió per parlar de Catalunya, Rajoy el va adreçar als seus representants a Barcelona.

El partit de Rivera també ha informat que a les dues reunions també s’ha abordat la situació política a Catalunya ‘i com pot quedar el panorama català després de les pròximes eleccions autonòmiques, en el cas de que finalment se celebrin el 27 d setembre’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any