PSIB, Més i Som Palma acorden deu mesures urgents per al canvi a Palma

  • Miquel Comas, Antoni Noguera i José Hila negocien un acord per a fer fora el PP del govern de l'ajuntament

VilaWeb
Redacció
01.06.2015 - 18:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Som Palma, Més per Palma i PSIB-PSOE negocien un pacte per a governar Palma. Les tres formacions d’esquerres tenen la possibilitat de foragitar el PP de l’ajuntament i han acordat deu mesures urgents del nou govern. Segons que han dit, un acord per a un nou govern municipal s’ha de basar a prioritzar les polítiques socials i la recuperació de drets, la creació de feina digna, la cohesió social i la qualitat dels serveis públics.

‘Un nou temps polític exigeix un govern que planti cara a l’estafa de la crisi en defensa de les persones i de l’interès general, que recuperi els serveis que han estat privatitzats i que lluiti contra l’especulació; un govern que faci de la participació, la transparència i la rendició de comptes les seves senyes d’identitat’, diuen.

Amb aquest propòsit, Som Palma, Més per Palma i PSIB-PSOE han acordat les deu mesures urgents següents:

1. Objectiu ‘pobresa zero’, amb especial atenció a la població infantil. Cap família sense llum, aigua, gas, menjar ni material escolar. Reforç del servei d’ajut a domicili.

2. Oficina antidesnonaments: assessoria jurídica, mediació amb les entitats bancàries. Cal que sigui realment efectiva i amb seguiment i acompanyament dels afectats. L’ajuntament treballarà prioritàriament amb els bancs que compleixin el codi de bones pràctiques bancàries.

3. Pla d’ocupació digna especialment dirigit a joves, desocupats de llarga durada i més grans de quaranta-cinc anys.

4. Palma neta: pla de xoc amb dotació de recursos humans i tècnics per a millorar la neteja a tots els barris de la ciutat.

5. Preparar la ciutat per a acollir turisme tot l’any, potenciant especialment rutes gastronòmiques, culturals i activitats esportives. Preservar els barris amb valor diferencial i atractiu turístic, com ara el Molinar i el Jonquet.

6. Suport al teixit comercial de la ciutat: facilitar la cooperació entre comerços i impulsar una ‘caixa d’eines’ al servei de les pimes, comerç i autònoms. Exigència al govern d’una moratòria de grans superfícies comercials.

7. Derogació de l’ordenança cívica i regulació específica d’activitats com ara els aplecs de joves per beure i embriagar-se o activitats il·lícites. S’abordaran els problemes específics amb solucions especifiques.

8. Obertura de l’ajuntament a la participació i a la transparència: publicació de les despeses de l’ajuntament i de l’agenda dels regidors. Impuls de la participació ciutadana en la presa de decisions municipals (pressuposts, consells sectorials, associacions, moviments socials).

9. Recuperació del nom oficial de Palma. Recuperació del reglament de normalització lingüística. Revocació de la instrucció municipal que restringeix l’ús del català i recuperació del català com a llengua vehicular, possibilitant la resposta en castellà al ciutadà que ho sol·liciti expressament.

10. Declaració de Palma com a ciutat lliure de maltractament animal, que inclourà la declaració de ‘Palma antitaurina’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any