Colau es presenta a la seu ocupada de Movistar perquè ‘no es pot tolerar el desallotjament’

  • S'ofereix com a mediadora entre la companyia, els mossos i els treballadors · Un jutge ha ordenat el desallotjament per avui mateix

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
29.05.2015 - 17:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidata de Barcelona en Comú i probable futura batllessa de la capital catalana, Ada Colau, s’ha presentat aquesta tarda a la botiga de Movistar del Portal de l’Àngel i ha demanat a la companyia que retiri la petició de desallotjament dels vaguistes que porten set dies ocupant l’immoble. Colau considera que una ciutat pròspera com Barcelona no pot tolerar un desallotjament per part d’una multinacional que té ‘milers de milions de beneficis’. Així mateix, s’ha ofert com a mediadora entre la companyia, els Mossos d’Esquadra i els treballadors de les empreses subcontractades que porten 53 de vaga indefinida.

Mentrestant, aquest vespre s’ha fet una manifestació de suport als vaguistes de Movistar pel centre de Barcelona. Cap a les vuit del vespre, la marxa ha arribat a la seu de Movistar ocupada aquests dies, a la plaça de Catalunya.

Vegeu el vídeo de Colau a la seu de Movistar ocupada:

I aquest:

Aquest matí, el jutge d’Instrucció 24 de Barcelona, que dissabte passat estava de guàrdia, ha ordenat als Mossos que ordenin aquest mateix divendres als vaguistes que desallotgin el local. Si no ho fan per pròpia voluntat, la policia catalana té l’ordre de desallotjar-los utilitzant la mínima força imprescindible però sense un termini concret. Per tant, el desallotjament es podria produir en els propers dies.

Davant d’això, al local de la plaça Catalunya s’hi han desplaçat representants polítics de la CUP, com les seves números 1 i 2 a Barcelona, María José Lecha i Maria Rovira, i, més tard, els de BComú, Ada Colau i Gerardo Pisarello. L’arribada de Colau ha suposat un esclat de joia i emoció pels treballadors, que l’han corejat i aplaudit, enmig de crits ja tradicionals com ‘no passaran’, ‘sí se puede’, ‘visca la lluita de la classe obrera’ o ‘aquí està la marea azul’. Colau també ha plorat d’emoció.

En un discurs als treballadors, els ha agraït el seu esforç per la prolongada vaga, ja que no lluiten només pels seus drets laborals sinó pels de ‘tothom’. Ha recordat que la seva formació ja va signar un compromís oposant-se a les dobles escales salarials, i ha lamentat que en una ciutat pròspera i que ‘vol ser democràtica’ com Barcelona, una multinacional que guanya milers de milions ‘no s’asseu a negociar’ amb els treballadors en vaga de les seves empreses subcontractades, que reclamen millores salarials, d’horaris i condicions.

A més, ha lamentat que fins ara els treballadors només hagin tingut la interlocució dels Mossos d’Esquadra. Per això, s’ha ofert com a mediadora entre totes les parts i com a ‘futura alcaldessa’ ha donat el seu telèfon als Mossos perquè el donin a Movistar.

Posteriorment, els vaguistes han fet una assemblea per decidir què faran en cas que els Mossos els vagin a desallotjar per la força. Quan van ocupar el local van dir que com a màxim oferirien resistència passiva, però aquesta tarda alguns vaguistes ja s’apuntaven el telèfon mòbil d’advocats de Rereguarda en Moviment, una organització de defensa de drets civils, per si són detinguts. De fet, però, cap a les 5 de la tarda l’ordre del jutge encara no els havia arribat formalment als vaguistes.

 

Informació relacionada:

Els vaguistes de Telefònica, amb més força que mai

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any