Bosch descarta cap pacte ‘contra natura’ per a ‘tombar’ Ada Colau

  • Trias havia obert la possibilitat d'un govern alternatiu amb el suport d'ERC i PSC i el vot del PP en la investidura · ERC descarta de manera taxativa cap acord amb PP ni Ciutadans

VilaWeb
ACN
28.05.2015 - 13:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de llista d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha descartat de manera taxativa arribar a cap pacte que inclogui ni PP ni C’s, i menys encara si és per ‘tombar’ la guanyadora de les eleccions, la Barcelona en Comú d’Ada Colau. ‘Dir que anem a fer un pacte independentista gràcies al suport del PP no s’entén gaire. Crec que Xavier Trias tampoc ho entén’, ha dit Bosch en una atenció als mitjans, i ha insistit que aquests possibles acords eren ‘contra natura’ i ‘forassenyats’. 

Bosch ha explicat que aquestes últimes hores havia mantingut contactes amb Barcelona en Comú, CiU, PSC i la CUP per explorar possibles enteses de cara a la investidura i altres qüestions de ciutat, i que ara espera la resposta de Colau.

En una entrevista a TV3, Xavier Trias ha dit: ‘Si ERC i PSC diuen que volen fer govern amb Trias i el PP vota a favor de la investidura, seria una alternativa’. Ha explicat que el PP li havia fet saber que votaria a favor de la seva investidura com a batlle, i ha dit que intentaria presentar una proposta de govern per a ser investit si obtenia el suport d’ERC i del PSC per a tenir ‘un govern fort’. Deia que encara n’havia de parlar amb Alfred Bosch i Jaume Collboni i que serien ells –que ja han començat contactes amb Colau– qui decidirien. Bosch ja ha tancat aquesta porta de manera contudent. 

Heus ací l’entrevista a ‘Els matins’ de TV3:


Herrera: ‘Sembla antinatural’

Arran d’aquesta possibilitat de pacte, el coordinador nacional d’Iniciativa, Joan Herrera, ha dit que Trias tenia ‘la legitimitat de fer pactes de govern, sempre. Però sembla antinatural sumar PP amb ERC’. Herrera, que ha fet aquestes declaracions al ‘El Món a RAC-1’, ha afegit: ‘Aquest pacte em crea sorpresa i contradicció evident havent escoltat Xavier Trias durant la campanya. La política pot fer companys de llit exòtics i crec que no es produirà. Potser li han dit que ho faci i ell obeeix.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any