‘L’altra ràdio’ commemora els trenta-cinc anys amb un programa especial de cara al públic

  • El programa dirigit per Cinto Niqui s'emetrà des de l'Espai Mandarina

VilaWeb
Redacció
28.05.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’altra ràdio‘, el programa dedicat a la cultura audiovisual, arriba avui als trenta-cinc anys de trajectòria. Dirigit i presentat per Cinto Niqui, celebrarà l’aniversari amb un programa especial de cara al públic a l’Espai Mandarina de Barcelona —un indret dedicat a la divulgació tecno-científica—, avui a les 22.05. Com sempre, es podrà escoltar també per Ràdio 4 i se n’emetrà una repetició diumenge vinent a mitjanit. 

Hi participen una vintena de col·laboradors del programa, entre els quals Jordi Roura, presentador del ‘Club Trèvol’ de Ràdio 4; Albert Murillo, director de ‘Generació digital’ de Catalunya Radio; Carles Escribano, fundador de Pupgam Studios, empresa creadora del joc Bubble Guriko; i Román Lantarón, president de la Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (FECEMINTE).

‘L’altra ràdio’ va néixer la temporada 1979-80 com un programa dedicat a la radioafecció i la radioescolta i amb el pas dels anys ha esdevingut un magazín divulgatiu de la cultura audiovisual. Moltes organitzacions i institucions relacionades amb aquest terreny hi han pogut explicar les seves activitats. 

El programa ha combinat la divulgació de les novetats tecnològiques amb l’interès per la història de les telecomunicacions i, especialment, de la ràdio.

En les tres dècades passades ‘L’altra ràdio’ ha presentat, abans que molts altres mitjans, les comunicacions telemàtiques (BBS i internet), els entorns multimèdia (CD-ROM i DVD), la telefonia mòbil (GSM i UMTS), la ràdio i la televisió via satèl·lit, etc. 

El programa no ha passat mai per alt que la tecnologia és al servei de la comunicació de continguts, de manera que ha actuat com un gran fòrum obert a tots els professionals que treballen als mitjans audiovisuals. Uns mil professionals han parlat de la seva trajectòria professional i han reflexionat sobre la funció de la ràdio i la televisió. S’han emès reportatges i entrevistes sobre la radiodifusió a un centenar de països i unes 150 emissores municipals i televisions locals catalanes han passat pel programa informant de les seves activitats. El contingut local sempre hi ha coexistit amb l’internacional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any