Mapa interactiu: l’independentisme es fa fort a Barcelona

  • Analitzem els resultats de les eleccions municipals presentant el suport al bloc sobiranista, al bloc federalista i al bloc unionista sobre un mapa

VilaWeb
Redacció
27.05.2015 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona ha copsat l’atenció de les eleccions municipals a Catalunya. El duel entre Xavier Trias i Ada Colau, la pujada d’ERC, l’ensorrament del PP i el PSC, i la irrupció de Ciutadans i la CUP han fet que les eleccions per renovar l’ajuntament a la capital del país esdevinguessin molt trepidants. L’independentisme ha mesurat les forces quatre mesos abans del 27-S, també a Barcelona. Hi havia tres partits amb representació (CiU, ERC i CUP) i dos sense opcions (Millor Barcelona i UPDIC) que havien signat el compromís de l’ANC sobre la independència. La candidatura guanyadora, Barcelona en Comú, no tenia cap compromís explícit, però incloïa alguns independentistes provinents de Procés Constituent. Àdhuc la candidata, Ada Colau, havia explicat que ella votaria que sí a la independència de Catalunya. Tanmateix, com a candidatura no s’havia decantat per l’independentisme. Finalment, s’han presentat tres formacions netament unionistes (PSC, Ciutadans i PP).

A continuació, podeu veure el mapa de color aplicat a la ciutat de Barcelona, per seccions censals —aproximadament, per illes de cases. El color vermell fosc assenyala les zones amb un percentatge més alt de suport als partits independentistes, a partir d’un 50%. El color carabassa marca les zones amb un percentatge entre el 40% i el 50%. El color groc fosc és de les àrees amb un suport a l’independentisme entre el 25% i el 40%. El color groc clar, allà on oscil·la entre el 7,11% i el 25%. S’hi observa clarament com la taca de color més fosc s’estén damunt els barris on CiU i ERC han obtingut més bons resultats. Si passeu per damunt les illes de cases podreu veure detalladament el percentatge de suport de l’independentisme, del federalisme i de l’unionisme en les eleccions municipals de diumenge.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any