Oltra exposa les seves prioritats i aspira a ser presidenta

  • La candidata de Compromís vol començar a treballar en el canvi al País Valencià

VilaWeb
Redacció
25.05.2015 - 14:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidata de Compromís a la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest dilluns que prioritzarà ‘el què sobre el qui’ en les converses per formar un nou govern valencià. En una compareixença davant els mitjans després dels resultats electorals que situen Compromís com a tercera força amb diputats, Oltra ha dit que cal començar a treballar el més ràpid possible i que Compromís es posa a treballar per realitzar les polítiques que s’han quedat pel camí i que passen per rescatar les persones i dignificar la vida. La candidata s’ha mostrat molt contenta perquè ‘contra vent i enquestes Compromís liderarà les polítiques per posar en el centre l’ésser humà’. 

Oltra ha explicat que ha rebut una trucada d’Alberto Fabra per felicitar-la i dir-li que facilitarà el traspàs perquè diu que és conscient que el nou govern serà un nou govern de canvi. Oltra també ha parlat ja amb el candidat de Podemos, Antonio Montiel, però encara no ho ha pogut fer amb Ximo Puig (PSPV-PSOE).

En relació a la batllia de Joan Ribó a l’Ajuntament de València – que ha tret 9 regidors, un menys que Rita Barberà – Mónica Oltra ha dit, de manera contundent: ‘això ja han dit els ciutadans i ciutadanes i Ribó ha de ser alcalde’.

La candidata creu que ara s’han de definir les polítiques a impulsar i més tard ja es decidiran les persones que les lideraran, davant la possibilitat de govern de Ximo Puig (PSPV-PSOE), que ha estat segona força política al País Valencià amb 23 escons.

Sobre un possible pacte que donés la batllia de València a Compromís i la Generalitat Valenciana a PSPV-PSOE, Oltra ha dit que ‘no es tracta d’un joc de cadires, això defraudaria els ciutadans que volen altres polítiques’.

En relació amb les declaracions de Rita Barberá demanant al PSPV-PSOE un pacte d’estat contra els radicalismes, Oltra ha dit que ‘el partit més corrupte d’Espanya no pot demanar pactes d’estat’.

Mónica Oltra ha assenyalat que cal començar a treballar el més aviat possible per formar un govern perquè: ‘hi ha moltes persones que no tenen temps i nosaltres hem de generar diàleg per conformar un govern que comenci a rescatar persones’.

Informació relacionada: 

[Vídeo] Mónica Oltra: ‘Ara no em pose samarretes perquè ja no ens poden tapar la boca’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any