ICV-EUiA fa plegar el número 9 de Cerdanyola per comentaris antisemites i homòfobs

  • En unes comunicacions privades que han estat publicades a la xarxa

VilaWeb
Redacció
19.05.2015 - 18:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ICV-EUiA-Moviment d’Esquerres de Cerdanyola del Vallès ha fet plegar el número 9 de la seva candidatura arran d’una polèmica generada per la filtració d’unes comunicacions privades en les quals va fer comentaris antisemites i homòfobs. En un comunicat, la candidatura anuncia que s’ha fet efectiva la renúncia de Saur Pérez exigida per ICV-EUiA. 

‘La nostra condemna a les seves paraules, totalment contràries al nostre compromís indefugible amb la Declaració Universal dels Drets Humans i amb la lluita contra la xenofòbia, l’homofòbia i qualsevol altra forma de menyspreu envers les persones’, diu el comunicat. I recorda que tots els candidats van signar un codi ètic sobre aquesta qüestió concreta: ‘La conversa transcendida, òbviament, contravenia aquest codi ètic. Això, per tant, també és motiu per a haver exigit aquesta renúncia.’

Les converses van ser publicades en un bloc a internet, ‘Un àtic a Banús’, on s’explicava que el cap de llista, Jordi Miró, havia rebut una trucada de la direcció nacional esbroncant-lo perquè el número 9 de la llista enviava suposadament missatges antisemites i homòfobs a gent de Cerdanyola.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any