Sergio Santamaría, diputat del PP: ‘Hi ha barris on no hi ha rastre de la nostra civilització’

  • Torna a vincular independentisme i gihadisme

VilaWeb
ACN
05.05.2015 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hi ha alguns barris que són autèntics guetos, sense rastre de la nostra civilització’, ha dit Sergio Santamaría, diputat del PP i candidat a l’Ajuntament de Salt. En una interpel·lació al parlament, ha demanat una moratòria en la construcció de macromesquites i la instal·lació d’una comissaria a Salt, amb formació específica perquè els agents lluitin contra el salafisme.

Santamaría ha dit que el govern hauria de vetllar pel respecte ‘als valors constitucionals i a l’estil de vida occidental’. I ha exclamat: ‘No hi pot haver burques a la nostra societat, ho dic alt i clar.’ Tot seguit ha manifestat refús a les macromesquites previstes a Barcelona, Badalona i Salt.

‘Hi ha qui utilitza els centres de culte per promoure l’odi’, ha dit. I ha parlat d’unes suposades visions integristes i radicals de l’islam ‘que s’han convertit en el perill més gran per a la pau mundial’. També ha aprofitat l’avinentesa per atacar la Fundació Nous Catalans i vincular independentisme i gihadisme: ‘No ho podem consentir, aclucar-se d’ulls i fer proselitisme per la causa separatista.’ I encara, sobre Nous Catalans: ‘Ha fet impunement el que li ha donat la gana tot i fer perillar l’estabilitat.’

Munté: ‘En quin país viu?’

La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, ha demanat a Santamaría: ‘En quin país viu?’. Li ha dit que no es volgués assemblar al ministre d’Interior espanyol, que va vincular sobiranisme i gihadisme. També ha remarcat que el full de serveis del PP en aquesta qüestió era lamentable, perquè el govern espanyol vulnera sistemàticament el repartiment competencial. I ho ha exemplificat parlant de les convocatòries de subvencions a entitats i ajuntaments, fetes de manera centralitzada tot i que cinc sentències del Tribunal Constitucional espanyol i del Tribunal Superior de Justícia de Madrid donen la raó a la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any