El BBVA tancarà 285 oficines i acomiadarà 1.700 treballadors a Catalunya

  • La reestructuració es farà durant els tres anys vinents · És fruit de la compra de Catalunya Banc

VilaWeb
ACN
29.04.2015 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller delegat del BBVA, Ángel Cano, ha avançat la intenció de l’entitat de tancar durant els tres anys vinents 285 oficines de la seva xarxa a Catalunya –que inclou les de Catalunya Banc, adquirit al FROB el 24 d’abril per 1.165 milions d’euros– i d’acomiadar més de 1.700 treballadors, un 20% del total al Principat. Segons que ha explicat, la compra de Catalunya Banc acabarà no tenint gens d’impacte en els resultats d’enguany i es traduirà en guanys el 2016.

Segons dades del 31 de desembre passat, a Catalunya hi ha 639 oficines del BBVA i 728 de Catalunya Caixa. La reducció del personal serà també d’un 20% dels 8.777 treballadors de totes dues entitats. Concretament, 4.391 del BBVA i 4.386 de Catalunya Banc.

El conseller delegat del BBVA ha posat de manifest que quan hi ha hagut processos de reestructuració al banc fins ara no s’han registrat problemes. L’entitat –ha dit– procurarà que la reducció de personal es faci sobretot a partir de baixes voluntàries i pre-jubilacions.

Cano ha presentat avui els resultats de l’entitat al primer trimestre de l’any, en què ha obtingut un benefici net atribuït de 1.536 milions d’euros, el 146,2% més que el mateix període de l’any passat.

Segons el BBVA, l’adquisició definitiva de Catalunya Banc feta efectiva aquest mes d’abril no repercuteix en els resultats del BBVA del primer trimestre. Un cop formalitzada la compra ha incorporat 1,5 milions més de clients i s’ha convertit en la primera entitat financera de l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any