Un ferit greu i dos més de lleus en l’incendi d’un ferri que feia la ruta Palma-València

  • Tots els passatgers han estat evacuats a alta mar

VilaWeb
ACN
28.04.2015 - 16:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un incendi ha cremat un ferri de passatgers de la companyia Acciona Transmediterrania, a unes 17 milles de l’illa de Mallorca. El vaixell, de nom ‘Sorrento’ i que ha sortit de la capital mallorquina a les dotze del migdia amb 152 passatgers, navegava amb destí a València, on tenia prevista la seva arribada a les set del vespre. Els passatgers han estat evacuats a bord de dos ferris més, el ‘Visemar One’ i el ‘Puglia’. Aquest darrer s’ha dirigit cap a Palma, segons ha informat l’Autoritat Portuària de Balears, que ha avisat que el vaixell es pot acabar enfonsant. Arran de l’incendi, han resultat intoxicats tres membres de la tripulació.

Els passatgers han abandonat el buc en balses salvavides després de declarar-se l’incendi, que segons Salvament Marítim, ja s’ha pogut controlar. El ferri ha sol·licitat ajuda al Centre Salvament Marítim de Palma quan passaven cinc minuts de tres quarts de dues del migdia quan es trobava a 15 milles de la Illa Dragonera i a 17 de Mallorca.

En un primer instant el capità ha desestimat evacuar el ferri arran de l’incendi, que ha començat a la banda de babord. Finalment, però, i davant la intensitat de les flames, els viatgers han pogut fugir de les flames per estribord. D’altra banda, tres membres de la tripulació han estat rescatats per un helicòpter de Salvament Marítim en no poder arribar a la zona d’evacuació i han estat traslladats a l’Hospital de Son Espases amb símptomes lleus d’intoxicació de fum.

El vaixell incendiat, de bandera italiana, té una eslora de 186 metres i una mànega de 25,6 metres i disposa d’una capacitat per a 954 passatgers i 150 vehicles. Es va incorporar a la ruta entre València i Palma a principis de març de l’any passat per donar resposta a l’increment del tràfic entre les Illes i el País Valencià, ja que té capacitat per a 2.300 metres linials diaris de càrrega, un 30% més que altres bucs de la flota.

Greenpeace demana que s’eviti l’enfonsament del Sorrento

Greenpeace ha demanat que es posin tots els mitjans disponibles per sufocar el foc del ferri Sorrento. Reclama a les autoritats que facin el possible perquè el vaixell no s’enfonsi i recorden que el succés s’ha produït en una zona pròxima a les aigües del ponent de Mallorca, d’alta riquesa mediambiental.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any