Per la llengua i l’autogovern, Mallorca ocupa avui el centre de Palma

  • 'Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials', lema de la diada organitzada per OCB

VilaWeb
Redacció
25.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot és a punt per a la Diada per la Llengua i l’Autogovern que es fa avui a les set del vespre a la plaça Major de Palma de Mallorca. L’Obra Cultural Balear (OCB) i la resta d’entitats organitzadores fan una crida a tota la ciutadania a sortir al carrer per dir ‘Sí a la nostra llengua, a la cultura, al territori i als drets socials’. Hi participaran les associacions i col·lectius que s’han mobilitzat els últims quatre anys a favor dels drets democràtics i socials.

Els assistents faran un mosaic col·lectiu amb l’aixecada de cartolines de diferents colors (senyera, blau, lila, blanc, vermell, verd i taronja), representatius de les diferents lluites que han canviat la societat mallorquina. El president de l’OCB, Jaume Mateu, llegirà el manifest de la Diada, un homenatge a tots els col·lectius que s’han mobilitzat a favor dels drets democràtics. I membres de corals de Mallorca interpretaran La Balanguera.

A les sis, el final de la Marxa per l’Educació i la cercavila posterior des de la plaça d’Espanya fins a la plaça Major comptaran amb la participació de colles de xeremiers i una batucada amb Tambors per la Pau. Un cop a la plaça Major hi haurà la intervenció del còmic Miquel Àngel Llonovoy, que aprofitarà l’actualitat política i social amb un monòleg fet per a l’ocasió. A més, per al final de festa hi haurà una gran ballada popular amb el grup Música Nostra, un dels més veterans del ball de bot. Abans, a les 17.30 a la plaça Major de Palma, començarà una festa infantil amb el grup Cucorba, un dels grups més veterans de l’animació infantil a Mallorca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any