Malbaratament alimentari, com podem reduir-lo?

  • A Catalunya cada persona llença 35 kilos anuals d'aliments aptes per al consum. La xifra es reduirira amb accions diàries que podem compartir amb els nens.

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El malbaratament alimentari és un problema característic de les societats desenvolupades que provoca la pèrdua de milers de tones d’aliments. Segons un informe de la UE, s’estima que a tota Europa es llencen a l’any prop de 89 milions de tones d’aliments aptes per al consum, mentre 79 milions de persones viuen per sota del llindar de la pobresa. Aquestes dades posen de manifest que el malbaratament ha adquirit proporcions tant importants que és necessari fer un crit d’atenció i abocar els recursos necessaris per reduir aquestes pèrdues a fi de garantir l’accés als aliments de la població.

Sense anar més lluny, a Catalunya cada persona llença a l’any 35 quilos d’aliments sòlids, que fan que, en el seu conjunt, se superen les 260.000 tones, segons dades de l’Informe de diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, editat per l’Agència de Residus de Catalunya. I, el que és més important: un 58% del malbaratament es produeix a les llars. Per aquesta raó, és clau donar als aliments la importància que es mereixen i actuar per reduir aquestes dades.

Una de les mesures a considerar per evitar el malbaratament és l’educació de la societat en l’aprofitament dels aliments. Així evitarem situacions tant freqüents com que la fruita es faci malbé abans d’arribar a la taula, que no s’arribin a menjar productes de consum diari, com el pa, o que hi hagi productes que caduquen al rebost i a la nevera de la pròpia llar.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any