Tornen els castells al ‘Fes Ta Festa’

  • El programa de cultura popular també fa un avançament dels actes del Dia de l’Associacionisme Cultural 2015

VilaWeb
Jesús Ventura i Amadeu Carbó
25.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De fet els castells al ‘Fes Ta Festa’ no han marxat mai però per aquestes dates, al voltant de Sant Jordi, s’inicia de bo de bo la temporada castellera. Per tant recuperem les cròniques i els comentaris setmanals del nostre especialista, en Carles Esteve. I enguany ja farà vint-i-sis anys de les seves cròniques! De les darreres notícies i de les novetats de la temporada en parlem amb el mateix Carles Esteva a la secció de ‘Entrevista’.

També parlarem del Dia de l’Associacionisme Cultural que s’escaurà el proper 4 de juny i que proposa actes participatius i de portes obertes a les entitats de tota mena des del mateix dijous 4 fins el diumenge 7. Us n’anirem informant en les properes setmanes però a ‘La Columna’ d’aquesta setmana el nostre director, Jesús Ventura, ens n’avança alguns detalls.

I com sempre tindrem les seccions. En Víctor Pàmies a les ‘Dites i refranys’ ens en parla d’una de molt popular i utilitzada a la nostra vida quotidiana, especialment a la política: ‘Fer la puta i la Ramoneta’. En Ramon Vilar ens convida a conèixer una altra de les cantarelles dels ‘Sons de la tradició’. El d’avui és un cant de ronda que es titula ‘A la finestra t’hai vist’.

A les ‘Històries de gegants’ que ens explica la Berta Miró amb guió d’en Nico Alonso ens ho explicaran tot, o quasi tot, dels ‘Gegants de la Plaça Nova’ de Barcelona. I acabarem el mes, també com fem tradicionalment, amb ‘Els minuts de l’Aguilà’, l’espai que ens arriba des de Terres de Ponent de la mà del nostre estimat Sr. Llorenç. El d’avui l’ha titulat ‘Mangales extensibles’.

I a més, la música: amb les sardanes ‘A una moreneta de Moià’, de Josep M. Serracant i ‘De Montserrat estel’, de Fèlix Martínez Comín. I la cançó ‘Primavera’ de Miquel Gil en la versió que va enregistrar amb la cobla a Flama de Farners en el CD ‘Països Catalans canten’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any