Solidaritat es planteja d’afegir-se al full de ruta

  • Demana que no es vinculi l'aprovació de la constitució amb la declaració d'independència

VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana es planteja d’afegir-se al full de ruta independentista pre-acordat fa un mes entre CDC, ERC, ANC, Òmnium i l’AMI. La formació ha presentat avui un document en què proposa als signants del full de ruta que es presentin a les eleccions del 27-S ‘amb el compromís de declarar la independència de manera unilateral durant els primers mesos de la legislatura’. Així ho ha explicat el secretari general, Uriel Bertran.

‘Un cop declarada la independència, s’hauran de desplegar les eines del nou estat, que no podran ser frenades per les institucions espanyoles, redactar la nova constitució catalana entre tots els actors polítics i socials representantius del país i sotmetre-la a referèndum’.

Per Solidaritat, aquest ordre és determinant i considera que no és ‘conveient’ vincular la declaració de la independència amb l’aprovació d’una constitució. ‘Per fer un procés entre tots, cal tenir el màxim suport primer a la independència i evitar elements que puguin crear esquerdes entre els independentistes’, argumeten.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any