Els museus d’Olot reivindiquen el potencial del seu fons a l’exposició ‘El tresor més ben guardat’

  • La ciutat treu a la llum una selecció de les referències que té als magatzems

VilaWeb
Redacció
19.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fons dels museus d’Olot acullen més de vuit mil referències. Quasi totes són donacions que col·leccionistes o artistes han fet a la ciutat en el darrer segle i per reivindicar aquest potencial i permetre a la ciutadania acostar-s’hi s’ha organitzat la mostra ‘El tresor més ben guardat’. El projecte consta de dues exposicions. Una d’elles, ‘Cadàver exquisit. El cos truncat’ és la part reflexiva i aborda la relació entre la societat i el seu patrimoni. L’altra, ‘La cambra de les meravelles’ exposa més de tres-centes cinquanta peces d’aquest fons.

El projecte es concreta en dues exposicions i diverses activitats a l’entorn de les mateixes. Una s’ha batejat amb el nom ‘Cadàver exquisit. El cos truncat’, que acull el Museu dels Sants. Aquesta mostra busca interpel·lar l’espectador per platejar-li quina relació guarda amb el seu patrimoni. L’exposició està formada per parts del cos disgregades, entre les que es troba un crani humà del segle XVIII sobre el qual reposa una corona de plata o ulls de figures de sants posats sobre unes mans.

L’altra pota del projecte és l’exposició ‘Cambra de les meravelles’, que es pot veure a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. En aquest cas els seus impulsors s’han inspirat els gabinets de curiositats del segle XVIII, on les col·leccions d’objectes rars s’exposaven sense cap tipus d’ordre. Aquesta mateixa idea es vol aconseguir amb aquesta exposició, on s’han escollit tres-centes cinquanta peces i s’han situat a la sala sense cap explicació sobre els artistes o la procedència de les obres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any