Un riu de cançó improvisada inunda el delta de l’Ebre

  • Les 12 Hores de Cançó Improvisada es fan enguany a Deltebre i Sant Jaume d'Enveja

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cançó improvsada és una tradició àmpliament difosa per tot el món. L’expert Josep Vicent Frechina ens ho explicava en una entrevista i tres articles el desembre passat, en ocasió del mes de la glosa a Barcelona. A casa nostra, l’associació Cor de Carxofa és una de les entitats clau en la revitalització del gènere: partint de modalitats locals, fa anys que mira d’estendre-les a tot el país a través d’aplecs, concursos i cursos. Un dels actes centrals són les 12 Hores de Cançó Improvisada, una trobada anual itinerant que en la vuitena edició es fa a les terres de l’Ebre.

Després de Palma (2008 i 2009), Ferreries (2010), Berga (2011), València (2012), Manacor (2013) i Sabadell (2014), les 12 Hores de Cançó Improvisada arriben avui dissabte a la zona de l’Ebre amb una seu compartida entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Són dos municipis al cor del Delta de gran tradició en el gènere de la jota improvisada i terra d’alguns dels mestres cantadors més reconeguts.

La jornada comença a migdia a la plaça de l’ajuntament de Deltebre amb una mostra de les modalitats dels Països Catalans, amb glosadors i cantadors arribats de les Illes, el País Valencià i el mateix Principat. A les dues es fa un dinar popular al Centre Cívic de Deltebre amb sobretaula glosada inclosa per a escalfar les veus de cara a la cercavila. La ruta començarà a les quatre al Passador i recorrerà uns quants bars de Sant Jaume d’Enveja. Després del sopar al Casal de Sant Jaume d’Enveja, les dotze hores s’acabaran al Bar Vora Riu.

 

Articles de Josep Vicent Frechina:

La improvisació de poesia oral al món

Pensar en vers als Països Catalans

El boom del bertsolarisme

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any