El govern acusa Fernández Díaz de fer perillar la seguretat vinculant gihadisme i sobiranisme

  • Presentarà la feina feta per preparar les estructures d'estat pels volts del 15 de juliol

VilaWeb
ACN
14.04.2015 - 15:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern català, Francesc Homs, ha acusat el ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, de fer perillar la seguretat dels ciutadans vinculant gihadisme i sobiranisme. El ministre i el PP –ha dit– comprometen ‘informació sensible relacionada amb aspectes de la seguretat’ que afecten el conjunt de l’estat espanyol, precisament aquells que han de vetllar per mantenir-la. ‘No contribuirem a aquest despropòsit que, per finalitats partidistes del PP i d’alguns ministres, pugui acabar fent perillar la preservació de la seguretat’, ha dit. Homs ha dit que era una ‘enorme irresponsabilitat i temeritat’.

Després de la reunió del consell executiu, el conseller de la Presidència ha constatat que s’havien publicat ‘autèntiques barbaritats i mentides’ sobre la fundació Nous Catalans, vinculada amb CDC, i que aquestes informacions i les declaracions del ministre ‘entren en contradicció amb els interessos d’Espanya’. ‘Jo crec que és d’una gran temeritat que el PP i algun membre de l’executiu espanyol ho utilitzin amb fins partidistes, és d’una gran irresponsabilitat’, ha dit.

Homs ha demanat ‘una mica de serenitat i de precisió’ al ministre, a qui ha recriminat que faci aquestes afirmacions simplement per ‘desacreditar un moviment’ que el PP no comparteix. ‘No cal que per a demostrar que vas contra una cosa ho facis perillar tot, fins i tot la capacitat d’aparèixer com un govern seriós i rigorós, perquè aquestes no són declaracions d’un govern seriós i rigorós’, ha reblat.

A mitjan juliol, novetats sobre les estructures d’estat

El govern presentarà cap al 15 de juliol la feina feta per preparar les estructures d’estat, segons que ha explicat Homs. El comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, ha participat avui en la reunió del consell executiu precisament per posar en comú la feina feta amb els consellers. ‘Tots els departament fan molta feina, i en donarem compte quan s’hagi acabat’, ha dit Homs. El conseller també ha parlat del llibre negre sobre la recentralització. Ha dit que es va actualitzant permanentment i que ben aviat es presentaria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any