Rajoy aprofita la cimera per presentar Barcelona com ‘l’honra d’Espanya’

  • El president espanyol parla de la ciutat com 'la capital espanyola del Mediterrani'

VilaWeb
Redacció
13.04.2015 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat la inauguració de la Cimera sobre Veïnatge Sud, que aplega avui dirigents de tots els estats de la Unió i dels estats de la ribera sud de la Mediterrània, per parlar de Barcelona com una capital espanyola. L’ha definida com ‘una ciutat catalana i capital espanyola del Mediterrani, oberta i d’acollida’.

En la seva intervenció, el president espanyol ha citat Miguel de Cervantes: ‘Els desitjo que s’emportin el millor record d’aquesta gran, famosa, rica i ben fundada ciutat que, fidel a la seva vocació mediterrània, segueix sent avui com ahir honra d’Espanya i flor de les belles ciutats del món, com va dir la major ploma de la literatura espanyola de tots els temps’

D’una altra banda, Rajoy ha reclamat la necessitat d’establir vies de conversa i ponts entre els països europeus i de la ribera sud del Mediterrani per fer front a ‘desafiaments’ com el gihadisme, que ha definit com ‘el més important que existeix actualment’.

En aquest sentit, Rajoy ha assegurat que el govern espanyol està ‘convençut’ del ‘compromís compartit’ de tots els països assistents a la cimera per ‘derrotar la barbàrie terrorista’. Per fer-ho, però, el president espanyol creu que cal ‘un diàleg franc i constructiu’ al voltant del Mediterrani, i sobretot acció conjunta.

La insistència de Rajoy a marcar l’espanyolitat de la ciutat ha provocat que aviat se’n fes mofa a les xarxes. Per exemple, un internauta ha penjat aquest vídeo amb un muntatge de la intervenció del president espanyol:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any