Forcadell: ‘Que ens donin l’oportunitat i ja veuran si estem desinflats’

  • La presidenta de l'ANC diu que com més ajuntaments sobiranistes es constitueixin, millors resultats hi haurà per al procés el 27-S

VilaWeb
ACN
11.04.2015 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha reconegut que el procés independentista es troba actualment ‘en un parèntesi’ que considera justificat. ‘La societat no podem estar contínuament en tensió’, ha assegurat. Forcadell ha assenyalat que tots els processos tenen pics de participació i que el corrent independentista català revifarà el 24 d’abril amb l’acte al Palau Sant Jordi de Barcelona, que es farà per donar visibilitat als alcaldables sobiranistes, entenen que les eleccions municipals són ‘la primera volta’ de les eleccions ‘plebiscitàries’ del 27-S. ‘Com més ajuntaments sobiranistes tinguem, millor ens anirà el 27 de setembre’, ha assegurat Forcadell.

Que les inscripcions per acudir al Palau Sant Jordi de Barcelona el pròxim 24 d’abril s’hagin completat en una setmana és per a la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, una demostració més que el corrent independentista no s’està desinflant. Per a Forcadell, el procés està ‘en un parèntesi’. ‘La societat no podem estar contínuament en tensió. Hi ha pics alts com en tots els processos, com van ser l’11 de setembre o el 9 de novembre, però ara tenim un parèntesi que recuperarem el 24 d’abril’, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Informació. ‘Que ens donin l’oportunitat i ja veuran si estem desinflats’, ha sentenciat.

‘L’esclat’ d’aquesta revifada del moviment independentista ha d’arribar, per a Forcadell, amb les eleccions del 27S. Abans però l’ANC treballarà perquè els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig siguin una primera volta guanyada pels sobiranistes. ‘Com més ajuntaments sobiranistes tinguem, millor ens anirà el 27 de setembre’, ha assegurat la presidenta de l’ANC. ‘Volem posar en relleu la importància municipal i donar molta visibilitat als candidats sobiranistes que es presenten a les eleccions’, ha afegit.

La mobilització de la Diada

Forcadell no ha volgut avançar quina és l’acció de mobilització que es convocarà per al pròxim 11 de setembre. VilaWeb va avançar ahir la proposta que farà el secretariat demà a l’assemblea. L’ANC ha hagut d’escollir entre més de 300 propostes. La presidenta de l’ANC sí que ha avançat que serà una jornada ‘amb més caràcter polític’ que les tres anteriors diades. La intenció és que quedi reflectit que la Diada coincidirà amb el primer dia de la campanya electoral del 27-S. Forcadell s’ha mostrat convençuda que la serà una nova mobilització històrica. ‘Tornarem a demostrar que no hi ha cap repte que no podem assumir si ho fem junts’, ha dit. També es faran actes al territori cada dia 27 de cada mes que s’intensificaran les setmanes prèvies al 27-S.

Sense perspectives polítiques

Forcadell ha reconegut que lamenta no ser la presidenta de l’ANC el decisiu pròxim mes de setembre. El 9 de maig hi haurà eleccions per escollir nous membres del Secretariat Nacional -hi ha 75 candidats- i el 16 de maig s’escollirà el nou president. ‘Hem de respectar els estatuts si no faríem el que critiquem en altres. Ara toca relleu. Jo estaré a disposició del nou secretariat per ajudar’, ha dit. Malgrat que tampoc descarta entrar en la política activa, Forcadell ha assegurat que no ha rebut cap oferta per anar a les llistes d’algun partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any