L’esquerra supera el PP al País Valencià, segons una enquesta del Mundo

  • Un sondatge de Sigma Dos per al diari madrileny preveu una caiguda de vint punts del PP i indica que sols una coalició de PSPV, Podem, Compromís i EU obtindria majoria absoluta

VilaWeb
Redacció
06.04.2015 - 08:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari el Mundo ha publicat una enquesta de l’empresa Sigma Dos sobre les eleccions al País Valencià del 24 de maig. Feta a partir de 1.200 entrevistes entre el 26 i 27 de març, confirma la davallada del PP i l’allunyament de la majoria absoluta que té actualment. El president Alberto Fabra perdria vint punts i es quedaria amb el 28% d’intenció de vot, amb 30 o 32 diputats a les corts. Tot i la irrupció de Ciutadans amb un 15,2% (15-16 diputats), l’esquerra tindria opcions de formar govern, però només amb majoria absoluta si es coalitzessin PSPV, Podem, Compromís i EUPV.

El sondatge atorga al PSPV de Ximo Puig un 19,5% dels vots (20-21 diputats), 8,5 punts menys que a les últimes eleccions. Podem passaria a la tercera posició amb un 17,3% (17-19 diputats), amb Antonio Montiel al capdavant. Compromís quedaria relegat, segons el Mundo, a la cinquena posició de l’arc parlamentari rere Ciutadans, amb un 8,4% d’intenció de vot (8 diputats) i malgrat que Mònica Oltra continua essent la polític del País Valencià més ben valorada (4,8). Finalment, EUPV continuaria a les corts amb el 6,8% (6 diputats).

Sols una coalició del PSVP, Podem, Compromís i EUPV, doncs, sumaria majoria absoluta (52% dels vots) i posaria fi a dues dècades d’hegemonia popular al País Valencià. Les altres alternatives de govern d’esquerra serien en minoria: PSPV, Compromís i Esquerra Unida sumarien 34 diputats, més que el PP, però molt lluny de la majoria absoluta; i una cosa semblant passaria amb un tripartit de Podem, Compromís i EU, amb entre 31 i 33 escons.

 

Informació relacionada:

Ciutadans podria ser decisiu a l’Ajuntament de València

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any