Primeres dades sobre el misteriós helicòpter aparegut a Almeria

  • Fins fa poc era operat per l'empresa mallorquina Sky Helicópteros, i feia tasques d'extinció d'incendis

VilaWeb
Redacció
05.04.2015 - 17:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir va aparèixer en un camp del terme municipal de Níjar, a Almeria, un helicòpter bolcat, fet malbé, però que no semblava pas que s’hagués accidentat. No hi havia rastres de cap ocupant, ni cap indici d’on podien ser els tripulants de l’aparell. La guàrdia civil investiga el misteriós cas d’aquest helicòpter, que fou utilitzat aquests últims sis anys, fins al mes de gener passat, per l’empresa mallorquina Sky Helicópteros. Un dels responsables de l’empresa ha dit a VilaWeb que l’aparell no era pas propietat seva, sinó que el tenien llogat. I no ha sabut (o no ha volgut) dir qui n’eren els propietaris.

Es tracta d’un helicòpter de càrrega, del model Sokol W3A, amb matrícula EC-KIR, del 1990, habitualment utilitzat en l’extinció d’incendis forestals. De fet, l’empresa ha estat contractada unes quantes vegades per part d’administracions públiques, com el ministeri de Medi Ambient espanyol (vegeu aquest contracte al BOE i aquest altre) i el govern de les Illes Balears, per a l’ús d’aquest helicòpter i d’altres de semblants en les tasques d’extinció d’incendis.

En el seu compte de Twitter, les Brigades de Reforç d’Incendis Forestals (BRIF) de Tabuyo del Monte, a Lleó, ja van publicar una fotografia de la campanya de prevenció d’incendis forestals del 2010 amb l’helicòpter que va aparèixer a Níjar:

A la web Aviationcorner.net, on fotògrafs afeccionats a retratar aparells d’aviació de tota mena publiquen les seves instantànies, es poden veure unes quantes imatges d’aquest mateix aparell, l’helicòpter Sokol W3A de Sky Helicópteros amb matrícula EC-KIR. Són fotos entre el 2011 i el 2013, duent a terme tasques d’extinció d’incendis.

Una altra web, molt popular entre els afeccionats, és Airliners.net, on hi ha un parell de fotografies més de l’helicòpter: aquesta, del 2008, feta a Son Bonet pel fotògraf Joan Martorell; i aquesta altra, també a Son Bonet, feta per Biel Gomila.

Sembla clar quin és l’ús que es va fer d’aquest aparell fins fa poc, i qui l’havia operat. Sky Helicópteros nega que l’helicòpter fos de la seva propietat, i no diu res de l’autèntic propietari, que el gener passat l’hauria deixat de llogar a aquesta empresa. Des d’aleshores, cap més informació, fins que va aparèixer ahir en un camp d’Almeria, a prop d’un cementiri, sense càrrega ni tripulació.

Aquestes són imatges de l’helicòpter, tal com va aparèixer ahir:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any