Forcadell insta els partits a ‘deixar de banda els seus interessos’ i a unir forces el 27-S

  • L'ANC 'no dóna per perduda' cap formació política i assegura que, en tot cas, 'se n'hauran d'excloure elles mateixes'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
28.03.2015 - 08:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va instar els partits a ‘deixar de banda els seus interessos’ i a unir forces per aconseguir que les eleccions del 27-S marquin el començament de la república catalana. Quan falten sis mesos per a la cita amb les urnes, Forcadell va assegurar que la societat civil no pot aconseguir la independència sense comptar amb els partits polítics i, per això, va afirmar que l’ANC ‘no dóna per perduda’ cap formació i, en tot cas, ‘se n’hauran d’excloure elles mateixes’ si no volen formar part del full de ruta que exigeixen els catalans. L’assemblea convoca actes el 27 de cada mes per a mobilitzar l’electorat. Ahir ho va fer a Blanes (Selva).

El 27 de cada mes, fins les eleccions del setembre, l’ANC sortirà al carrer i convocarà actes. L’objectiu és convèncer i mobilitzar l’electorat. La presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, va assegurar ahir que calia que tots els independentistes convençuts parlessin amb tots els ciutadans per a esvair dubtes i decantar la balança cap a l’opció sobiranista: ‘Han de saber que són eleccions plebiscitàries i el 27-S és on tot comença.’

Quan falten sis mesos per a la cita electoral, Forcadell va participar en l’acte convocat per l’ANC conjuntament amb Súmate al Teatre de Blanes. Des de l’escenari, la presidenta de l’assemblea va instar els partits polítics a ‘deixar de banda els seus interessos’ per arremangar-se i unir forces per aconseguir que el 27 de setembre es converteixi en el començament de al construcció de la república catalana.

‘No parleu malament dels partits polítics perquè són els que tenim i és amb aquests amb qui hem de fer la independència’, va afirmar Forcadell: ‘Si no anem junts, no ens en sortirem.’ Així, va animar tant els partits com les entitats i la societat civil a ‘treballar per la unitat’ per a combatre l’adversari que, va matisar, no són els espanyols ni Espanya, sinó que és l’estat espanyol. 

‘Tornem a mobilitzar perquè tenim una fita molt clara i sabem que el 27-S votarem independència sí o independència no’, va exposar la presidenta de l’assemblea. Davant d’això, creu que els catalans han de continuar ‘fent de formigueta’ cap al seu objectiu evitant de caure en cap de les provocacions que, va afirmar, arriben de l’estat espanyol.

Carme Forcadell va definir el procés català com un projecte inclusiu, radicalment democràtic, regenerador i socialment just. Aquests són, segons creu, els arguments que han d’aconseguir que les formacions polítiques independentistes rebin el màxim suport de l’electorat. 

Full de ruta inclusiu 

Forcadell és convençuda que s’acabarà signant un full de ruta en el qual se sentin còmodes una bona part dels partits polítics, ‘des d’UDC a la CUP’: ‘Estem convençuts que s’arribarà a un acord dels partits disposats a treballar per la independència.’

L’ANC, va concretar, vol que ‘s’hi inclogui tothom perquè el procés és transversal’. Per això va ressaltar que no donen ‘mai res per perdut’ i va especificar que ‘si algú se’n vol excloure, que sigui ell mateix’.

‘Per nosaltres, l’objectiu més important és eixamplar la majoria social i incrementar el vot independentista, la feina més important a fer és aquesta’, va concloure Forcadell que, tot i això, no es va aventurar a fixar quan es podria signar aquest acord: ‘Intentarem que sigui com més aviat millor, però totes les entitats i organitzacions tenen el seu ritme.’

L’acte de Blanes, ‘Junts per un país nou’, va començar amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’avió de Germanwings estavellat als Alps. Forcadell va lamentar que una de les conseqüències que Catalunya no tingui estat propi és que el monòlit en record que es va situar al peu de la muntanya fos escrit en uns quants idiomes, però no en català: ‘M’ha dolgut profundament, perquè moltes de les víctimes eren catalanes.’

A l’acte també hi van intervenir el president de Súmate, Eduardo Reyes, que va assegurar que, dins l’entitat, hi ha moltes persones que se senten encara espanyoles, però que votaran sí a la independència perquè volen desvincular-se de l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any