Catalunya es convida al partit Escòcia-Gibraltar

  • Havien llançat una crida a portar estelades al partit de classificació per a l'Eurocopa del 2016 entre les seleccions escocesa i gibraltarenca

VilaWeb
Redacció
29.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des que la UEFA va admetre Gibraltar com a membre de ple dret, el 2013, la selecció absoluta del penyal ha jugat sis partits amistosos i quatre més de qualificació per a l’Eurocopa del 2016, sense cap victòria fins ara. Avui ha jugat el cinquè partit classificatori amb la selecció escocesa a Glasgow, un matx que també ha perdut per un contundent 6 a 1, però en què el jove equip del penyal ha marcat l’únic gol fins ara en competició oficial, obra de Lee Casciaro.

El partit també ha tingut una altra particularitat, atès que l’escocès Robert McNair hi havia convidat indirectament Catalunya amb una crida als afeccionats locals perquè portessin estelades a les grades del Hampden Park.

Amb aquesta acció, va explicar McNair a VilaWeb, es volia reivindicar el dret de Catalunya, Escòcia i Gibraltar a decidir el seu futur polític i també a tenir o mantenir el reconeixement en els organismes futbolístics internacionals.

Gibraltar va aconseguir entrar a la UEFA el 2013, tot i l’oposició aferrissada d’Espanya, i ara lluita per a obtenir el mateix reconeixement a la FIFA. Escòcia, per la seva banda, és reconeguda oficialment per totes dues organitzacions, tot i que McNair sospita que el vot contrari a la indepèndència en el referèndum de l’any passat podria afectar el seu estatus especial dins la UEFA i especialment la FIFA. I, quant a Catalunya, la possible presència d’estelades a l’estadi creu que ha de servir per reivindicar el seu dret a disposar d’un estat i de seleccions oficialment reconegudes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any