Calvià rememora el seu passat ramader amb la Fira d’Oví i Caprí

  • A més de potenciar les races autòctones de la zona, el mercat se centra en la gastronomia i l’artesania

VilaWeb
Redacció
28.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui en dia Calvià és un municipi molt turístic que alhora manté un fort vincle amb el seu passat rural. Encara avui en dia manté moltes tradicions i conserva en els seus camps una gran varietat de bestiar. Una bona mostra d’això és la Fira d’Oví i Caprí, un mercat ramader que es fa durant tot aquest cap de setmana a la localitat. A més, amb el pas dels anys altres sectors com ara l’agricultura, l’artesania i la gastronomia, s’han incorporat a la cita.

Durant dos dies s’hi faran activitats de tota mena com ara mostres de bestiar i exhibicions de doma canina. Entre avui i demà desenes de caps de xais i cabres prendran la localitat. Actualment la finalitat de la fira és difondre la cabanya ramadera d’oví i caprí del municipi posant especial èmfasi en les races autòctones. Per això es faran concursos morfològics de mascles de raça mallorquina i d’ovella de raça mallorquina.

En el marc de la fira també hi haurà un mercat artesanal i agroalimentari on s’hi podran adquirir diversos productes de la terra, com ara formatges fets amb llet de cabra. De fet la fira inclou una mostra gastronòmica, en la qual participen tres restaurants de la zona, i acaba amb una torrada popular de be. Per acabar la festa, hi haurà un gran ball popular amb l’actuació del grup Música Nostra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any