Arrenca el Mercat del Ram de Vic

  • La fira multi sectorial se centra cap a la gastronomia i els productes de la terra amb el Lactium i del mercat Compra Pagès

VilaWeb
Redacció
27.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Mercat del Ram de Vic, una de les fires multisectorials més grans que es fan a Catalunya, va començar a l’Edat Mitjana com una mera fira on es compraven palmes i palmons els dies previs al diumenge de Rams. Avui en dia és un gran esdeveniment de tres dies de durada que pren mitja ciutat: hi ha el tradicional mercat de palmes a la plaça major, una fira multi sectorial que avarca l’agricultura, la ramaderia, la gastronomia i els productes de la terra i a més es fan tota mena d’actes lúdics i culturals.

D’un temps ençà el mercat s’ha decantat cap a la gastronomia i els productes de la terra a través de la fira de formatges Lactium i del mercat Compra Pagès, que aquest any creix. La Fira Lactium es fa a la plaça dels Màrtirs i presenta més de cinc-cents formatges i altres derivats d’elaboració artesana. A més, l’oferta es completa amb una selecció de vins catalans i cerveses artesanes. El mercat Compra Pagès, per la seva banda, està dedicat als productes de proximitat i enguany es trasllada a la rambla del Passeig i ofereix degustacions a càrrec del col·lectiu Osona Cuina.

A part d’això també hi haurà espai pel les mostres de bestiar i les parades de maquinària agrícola que es fan al recinte dels Sucre. Aquest mateix espai acollirà un dels actes més tradicionals, el Concurs Nacional de Vaca Bruna del Pirineu. També són molt populars les demostracions eqüestres que es faran durant tot el cap de setmana al recinte esportiu i que inclouen concursos de doma clàssica, salts d’obstacles, horseball i volteig. Dins la programació cultural cal destacar la inflada de globus il·luminats que es farà demà al vespre a la plaça Major.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any