Construïm, la plataforma de Duran, deixa la porta oberta a actuar com un partit

  • La Vanguardia ha publicat el manifest fundacional amb una petita variació entre la primera edició i la segona del diari

VilaWeb
Redacció/ACN
26.03.2015 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Construïm, la plataforma impulsada per Josep Antoni Duran i Lleida, deixa la porta oberta a superar la seva condició d’associació i passar a actuar com un partit polític. Els seus fundadors han publicat avui a La Vanguardia el manifest fundacional en què recorden que s’han registrat com a partit polític ‘per evitar usos indeguts del nom i per deixar la porta oberta a incidir més directament en la política del país’.

Curiosament, La Vanguardia ha publicat una introducció del text lleugerament diferent en la primera edició d’avui i la segona. Ho ha piulat el periodista David Bassa:

Construïm diu que vol contribuir a superar el ‘debat de sords’ entre Catalunya i Espanya i, per fer-ho, proposen diàleg i negociació perquè qualsevol proposta sobre el futur institucional de Catalunya sigui consultada a la ciutadania.

El text diu que ‘Construïm és una realitat que tot just comença, oberta a totes les persones i grups que hi vulguin participar, i sorgida d’una pluralitat d’experiències professionals, de creences i de vida, vinculades per la vocació de servei i per uns fonaments comuns bastits des de l’humanisme integral forjat en la cultura cristiana i en altres humanismes propis de la tradició cultural europea’.

I afegeix que ‘des d’aquesta perspectiva i independència, valorem els fonaments i l’experiència històrica d’Unió Democràtica de Catalunya, que ha preservat i mantingut viu un llegat polític d’abast europeu i mundial, però no ens movem impulsats per aquesta força política, ni per cap altra’.

I afegeix: ‘Hem registrat el domini a internet i com a partit polític per evitar usos indeguts del nom de l’associació per part de tercers que puguin crear confusió, i per deixar la porta oberta a poder incidir més directament en la política del país.’

I sobre el ‘debat de sords’ diu: ‘Volem contribuir a superar l’actual debat de sords. És una situació que desgasta i esgota, i dificulta construir una Catalunya més forta i millor, capaç de convocar les diverses sensibilitats nacionals en el bé comú, la pluralitat i la concòrdia, superant reduccionismes empobridors. Som partidaris de dialogar i negociar sota el principi que qualsevol proposta que articuli el futur institucional de Catalunya ha d’estar sotmesa a consulta a la ciutadania ­catalana.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any