Els socialistes nord-catalans criden a un ‘front republicà’ per duimenge

  • En una conferència de premsa, feta ahir dimecres, la majoria departamental sortint del Consell General ha fet una crida als seus votants i simpatitzants a votar als candidats de la dreta, en els cantons que s'enfronten al FN. Per la seua banda, la UMP no diu res, i el batlle UMP de Perpinyà, ha fet un comunicat on només demana el vot pels seus consellers municipals ...>>
    Dj. 26 de març del 2013

VilaWeb
Redacció
26.03.2015 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En 5 dels 17 cantons, els candidats de la dreta s’enfronten al FN per aconseguir representació. Aquests cantons són: ‘Côte Sableuse’, Perpinyà 1, 2 i 4 i el cantó del Riberal. Es en aquests que la majoria departamental formada pel PS i el PC demanen als seus votants i simpatitzants que donin el seu suport als candidats UMP- UDI, en el que anomenen ‘front republicà’. La majoria departamental PS-PC arriba com a primera força en 6 cantons (Perpinyà III i VI, Canigó, amb la secretaria d’estat Ségolène Neuville, Aspres, Vallespir, Vall de la Têt)

Per la seua banda, l’UMP calla i segueix la consigna donada per París, de ‘ni-ni’, esperant avui a que dirà el seu líder Nicolas Sarkozy, que avui a les 19 h donarà un míting al Palau de Congressos de Perpinyà. Només el batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol, ha emès un comunicat , que podeu llegir en el document adjunt a la noticia ( pdf, en francès) demanant el suport pels seus consellers municipals que és presenten a Perpinyà 1, 2 i 4. També és mostra contrari a formar un ‘Front Republicà’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any