El FN també majoritari a la Regió

  • Després de les eleccions departamentals d'ahir, només al departament de la Lozère, l'extrema dreta serà present arreu de la Regió Llenguadoc- Rosselló.
    Dl 23 de març del 2015.

VilaWeb
Redacció
23.03.2015 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El FN estarà present a 64 cantons dels  97, diumenge vinent, amb resultats que superen el 30% dels vots, i arbitrarà 46 duels en la segona volta. Quatre binomis departamentals  del FN són escollits en la primera volta. Ha guanyat en lloc on l’UMP era feble i el nombre de duels entre l’Esquerra i el FN és majoritari,com per exemple al departament de l’Aude.

l’Hérault els candidats de Philippe Saurel, batlle PS de Montpeller , són presents en la segona volta a quatre cantons sobre 5. El socialista Mickaël Delafosse es manté sota l’etiqueta PS al cantó de Montpeller 2.

Com ja hem constatat, a Catalunya Nord obté un 31,76 %, mentre que la majoria departamental PS sortint obté un 28,59 % i l’UMP  un 28,24 %. Finalment el FN ha confirmat diumenge la seva implantació al Gard  qualificant-se per a  la segona volta en 22 dels 23 cantons d’un departament que el PS, que és troba en gran dificultat, encara podria salvar.

En quant al departament de la Lozère, la dreta de l’UMP  és al capdavant però amb una de curta ventatge, al contrari del president sortint del departament, l’UMP. Jean-Paul Pourquier, que és troba en una situació molt favorable a La Canourgue (42,69%) davant el Mòdem (27,23%).

Els elegits en primera volta son : El president socialista del Consell general  de l’Aude André Viola i Marie Christine Bourrell PS a Bram.
Patrick Malaveille i Isabelle Fardoux-Jouve PCF a la Grand-Combe en el Gard.
Alain Astruc i Eve Brezet UMP a Aumont-Aubrac en Lozère.
Robert Aigoin i Michèle Manoa FDG i verds al Collet-de-Dèze en Lozère.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any