Fracàs de l’UMP a Perpinyà

  • La mitat dels candidats que presentava l'UMP a Perpinyà, han quedat eliminats en el primer torn d'aquestes eleccions departamentals. Un fracàs que aquest partit, considera que té un nom propi : Jean Marc Pujol, batlle de Perpinyà, i que havia participat en l'elecció dels candidats.
    Dl 23 de març del 2015.

VilaWeb
Redacció
23.03.2015 - 10:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest fracàs és un seriós avís pel batlle de Perpinyà, ja que dels sis binomis del seu partit, que és presentaven a Perpinyà, tres han estat eliminats i els altres tres, arriben darrera el FN, que actualment, és l’oposició municipal, i cap encapçala les votacions. A notar que tots els candidats eren consellers municipals, i alguns dels eliminats en la primera volta, fins i tot tenia responsabilitats com adjunts al batlle, com Olivier Amiel,adjunt al batlle encarregat de l’urbanisme  que, juntament amb Caroline Ferriere batlle del barri del Centre Vila, arriba en tercer lloc  (23.7 %) en el cantó Perpinyà III, que a més rep els vots de Cabestany i el barri de Sant Galdric,  darrera del FN (33.3 %) i de l’esquerra  (38.9 % per Jean Vila i Françoise Fiter del PC).
Això vol dir que Olivier Amiel, ha obtingut el  11,4 % dels vots dels inscrits,percentatge que és insuficient per passar a la segona volta, ja que per fer-ho tindria que haver aconseguit el vot del 12,5% dels inscrits.

Al cantó Perpignan V (barri de Sant Martí- Canoes), la consellera general sortint de l’ UMP, Véronique AURIOL-VIAL, regidora a Perpinyà, també ha sigut eliminada, 20,5 % dels vots, però només 10 % dels inscrits. El seu binomi, format amb Jean-Mars Palma, queda darrere del Front nacional (35,6 %) i l’esquerra que presentava dos consellers generals sortints en binomi : Toussainte Calabrèse i Jean-Louis Chambon, batlle de Canoes, obtenen un 28.8 % dels vots.

Finalment al cantó Perpignan VI, (Sanit-Assiscle Toluges), la batllessa del barri Oest, Chantal Gombert només ha obtingut un 21 % dels, eliminada doncs per la majoria departamental representada amb la presidenta sortint del Consell General, Hermeline Malherbe que formava binomi amb Jean Roque, batlle de Toluges obtenen un 36.5 %, i pel Front Nacional (31 %)

Només els regidors municipals, candidats de l’UMP o de l’UDI  Annabelle Brunet i Richard Puly-Belli, Jean Sol i Joëlle Anglade, Isabelle De Noêll i Romain Grau, aconsegueixen passar a la segona volta, però cap dels tres binomis arriben en primer lloc, tots son avançats pel FN, algunes vegades amb molta diferencia com al cantó de Perpinyà I (barri del Vernet) on el FN guanya de 14 punts (38,6% contra 24,2% de l’UMP-UDI)

Recordeu que podeu consultar els resultats oficials , tant per cantó, com per municipi des d’aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any