Els dandis del Congo

  • El barceloní Héctor Mediavilla ha retratat amb fotos i vídeos els 'sapeurs', un grup d'homes de Brazzaville i Kinshasa apassionats per l'elegància

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al gener us vam recomanar la sèrie fotogràfica del barceloní Alex Franco sobre els ‘hipsters’ de la remota vall d’Omo, al sud d’Etiòpia. Avui us proposem de fixar-vos en el treball d’un altre fotògraf de Barcelona, Héctor Mediavilla, sobre uns altres africans que s’hi miren molt, a l’hora de vestir-se. Són els ‘sapeurs‘, un grup de dandis que es mouen per les capitals veïnes dels dos Congos, Brazzaville i Kinshasa.

Els membres de la Society of Ambianceurs and Elegant Persons (SAPE), com s’anomenen, van obtenir força notorietat l’any passat, arran d’una campanya publicitària de l’empresa cervesera Guinness que en destacava l’esperit i la imatge en un context complex i complicat com els de la República del Congo i la República Democràtica del Congo.

Un dels elements d’aquella campanya fou un documentari curt rodat per Mediavilla, ‘Sapeurs. The men inside the suits‘, en què el director barceloní seguia els passos d’aquest ‘grup d’homes extraordinaris’ per Brazzaville. Hi expliquen l’origen de la SAPE, el seu estil de vida, la passió per la imatge i la roba i com es relacionen.

A la web de Mediavilla també hi ha una galeria de fotografies (primera part i segona) de la seva estada entre sapeurs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any