Volen multar Alerta Digital per haver dit ‘porcs’ a bascs i catalans

  • La Comissió contra la Violència en l'Esport proposa que paguin seixanta mil euros · Podeu veure el vídeo del fragment de conversa entre el presentador d'Alerta Digital i l'ultra Gerard Bellalta

VilaWeb
Redacció
18.03.2015 - 21:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Estatal contra la Violència en l’Esport ha proposat de multar amb seixanta mil euros els responsables del diari ultra Alerta Digital i el conductor del programa ‘La Ratonera’, Armando Robles. L’origen de la sanció són les manifestacions i insults xenòfobs durant el programa del 12 de març passat.

Durant l’emissió, Robles va connectar per telèfon amb Gerard Bellalta, ex-membre de Plataforma per Catalunya que ara encapçala el grup escindit Catalunya Despierta Ya. Robles li va demanar, amb tota la impunitat: ‘On fotrem aquests 70.000 porcs –sí, ja ho dic bé, porcs– que aniran a la Copa del Rei a degradar els nostres símbols? Jo els fotria a mar, però no sé si hi cabran tots.’

La Comissió contra la Violència creu que el contingut del programa és ple d’insults i provocacions i que això és una violació de la llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport. D’acord amb la llei, es considera un acte violent o que inciti a la violència ‘l’emissió de declaracions o la transmissió d’informacions’ que contribueixin a la creació d’un clima hostil, antiesportiu o que promogui l’enfrontament físic.

La conversa continua així:

—Gerard Bellalta: Jo no els diria bascs i catalans, els diria separatistes, ‘separates’. Són rates separatistes. I tinc una notícia: sabies que la Copa del Rei no es jugarà a València, tampoc? Notícia d’última hora: es farà a l’estadi de Rabat. Sí, vinc de Londres i a l’avió ja en parlaven. El partit es farà fora de territori espanyol.

—Armando Robles: Doncs jo, aquests setanta mil porcs, els enviaria al Senegal o a un d’aquests països de l’Ebola, Gerard. Que facin turisme sanitari!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any