L’ANC, Òmnium i l’AMI preparen un acte el 24 d’abril al Palau Sant Jordi per revifar el procés

  • Volen fer una demostració de força a un mes just per les eleccions municipals

VilaWeb
Redacció
16.03.2015 - 08:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les tres grans entitats independentistes preparen un cop d’efecte per tornar a revifar el procés sobiranista. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han posat una data al calendari, el 24 d’abril, i un lloc, el Palau Sant Jordi. Segons ha confirmat Carme Forcadell a Rac1, volen fer un gran acte amb més de quinze mil assistents. Faltarà un mes de les eleccions municipals i servirà per donar suport a les candidatures que tinguin el compromís de contribuir en el full de ruta cap a la independència.

Forcadell ha opinat que no tindran cap problema per omplir el Sant Jordi per donar un missatge de suport als ajuntaments independentistes, ja que l’ANC, Òmnium i l’AMI, ha dit, donen molta importància a les eleccions del 24 de maig. Tindrà per tant, un ‘marcat caràcter municipalista’.

També ha considerat que aquest acte donarà ‘moltíssima força i animarà moltíssima gent a tornar a sortir al carrer’ després d’uns mesos més tranquils. Forcadell ha rebutjat que el procés s’estigui desinflant i ha argumentat que la societat civil no pot estar ‘en tensió contínuament’. ‘És veritat que podem tenir alts i baixos, però nosaltres entenem que no s’està desinflant, sinó que senzillament està latent’, ha afegit, tot recordant els tres últims anys de mobilitzacions contínues.

Pel que fa al CEO, ha remarcat que ‘Déu n’hi do després de totes les picabaralles que hi ha hagut’. Forcadell ha remarcat que els independentistes continuen tenint majoria absoluta tot i que els vots estan repartits d’una altra manera, de fet molt més repartits que ara. A més, ha afegit que aquesta enquesta es va fer abans del principi d’acord sobre el full de ruta de divendres passat.

Precisament sobre això, s’ha mostrat convençuda que la CUP s’hi acabarà sumant, i també UDC, ‘al seu ritme, després de les municipals’. També espera que ho faci una part d’ICV. ‘La independència és transversal, n’hi ha a tots els partits i ens agradaria que s’acabessin sumant tots’, ha conclòs.

Ha al·legat que el principi d’acord és un marc obert perquè s’hi puguin sumar altres forces, i així donar-los marge perquè donin la seva opinió. Forcadell ha dit que li agradaria poder signar l’acord a finals de març.

En demanar-li per la possibilitat de ressuscitar la llista unitària, ho ha considerat ‘bastant difícil’, perquè l’acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras ja la descartava. Pel que fa a la possibilitat que l’ANC impulsés una candidatura en cas que els partits no acordessin el full de ruta, ho ha trobat ‘remot’ tenint en compte que ja divendres es va acordar un principi d’acord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any