La CUP exigeix més concreció en el full de ruta cap a la independència

  • David Fernàndez creu que un alentiment en el procés des del 9-N ha afavorit l'ascens del no

VilaWeb
ACN / Redacció
14.03.2015 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP no va ser ahir a la reunió de la taula de partits i entitats per l’estat propi. Va decidir quedar-se’n al marge fins que no tingui enllestit el seu full de ruta, que preveu de presentar el 21 de març. Avui, el diputat i portaveu parlamentari de la formació, David Fernàndez, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que la CUP no se sumava al principi d’acord pel full de ruta a què va arribar ahir la taula per la seva poca concreció.

Les eleccions del 27-S han de ser clarament plebiscitàries i que la gent sàpiga exactament què vota’, ha dit Fernàndez, que ha lamentat que el preacord no faci servir la paraula independència.

Fernàndez també ha retret a CiU i ERC estratègies de partit per damunt de l’interès del país. ‘Pesa més el tacticisme electoral i l’interès partidista de cadascun. Un guanya temps i l’altre que no hi ha llista unitària’, ha dit, i ha lamentat: ‘Semblava que a partir del 9-N havíem d’agafar tota la volada i tota la potència per seguir avançant. Però no ha sigut així.’

Els membres de la taula de les forces polítiques i socials per a l’estat propi van arribar ahir al vespre a una preacord sobre el full de ruta cap a la independència. En la trobada eren presents representants de CDC-Reagrupament independentista, ERC, EUiA, MES-Moviment d’Esquerres, i les entitats Associació de Municipis per la Independència (AMI), Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium. En aquest principi d’acord s’han desmarcat Unió, Iniciativa i la CUP. ‘No hi ha qüestió més nacional que la social. Per això la independència ha de ser instrument’, ha assenyalat David Fernàndez.

Una
ambigüitat que passa factura

També s’ha referit a l’enquesta del CEO i l’ascens del no a la independència, que se situa en el 48%, per davant del 44% d’enquestats que votarien pel sí. Atribueix aquestes dades al que considera un ‘recés’ o ‘aturada tècnica’ des el 9-N. Per això, ha alertat que ‘l’ambigüitat i els temps morts passen factura’. ‘I no som en moment de temps morts, sinó de claredat’, ha sentenciat.

Podeu escoltar l’entrevista sencera:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any