Espadaler aposta per reconduir la crisi amb CDC però avisa que no acceptaran ‘vexacions’

  • Aquesta tarda hi ha prevista una reunió entre Mas, Espadaler i Corominas

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’Unió, Ramon Espalader, aposta per reconduir la crisi oberta amb CDC per les últimes declaracions dels alcaldes que qüestionaven la figura de Duran. Tot i això, avisa que no acceptaran ‘vexacions’ i demana respecte als acords del CENF. ‘Ja estem cansats d’aquesta cantarella que no s’ajusta a la realitat perquè Duran és Unió i Unió és Duran’, ha manifestat Espadaler. Segons ha afegit, aquesta situació ‘no s’hauria d’haver produït mai’ i menys quan hi ha dues cites electorals properes al calendari i els resultats de l’enquesta del CEO donen només una lleugera avantatge a CiU. Espadaler ha parlat amb el president Mas al matí i s’hi reuneix aquesta la tarda.

El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, ha fet una crida a la calma per pacificar els ànims en el sí de la federació nacionalista després de la crisi oberta arran de les declaracions dels alcaldes de Figueres i Mataró. Ara bé, no s’ha estat de criticar amb contundència les declaracions d’aquells que, al seu entendre, volen generar divisions internes en el sí d’Unió. 

‘Ja estem cansats d’aquesta cantarella que no s’ajusta a la realitat perquè Duran és Unió i Unió és Duran’, ha remarcat Espadaler, que alerta que volen ‘respecte’ tant per Unió com per la figura del seu líder. A més, també ha afegit que no pensen acceptar ‘vexacions’. 

Els acords del CENF, per complir-se

Espadaler també ha recordat que fa un mes es va obrir una altra crisi després que els diputats de CDC votessin diferents als d’Unió durant la votació del pacte antijihadista al Congrés. Llavors, en el sí del Comitè Executiu Nacional de Federació (CENF) es van prendre diversos acords per donar la crisi per tancada. Un d’ells, segons recorda Espadaler, era el de donar ‘suport unànime i explícit’ a Duran. ‘Exigim respecte absolut als acords que es prenen en el sí del CENF’, ha assenyalat. 

A més, el secretari general ha recordat que Duran va guanyar àmpliament el darrer congrés d’Unió, en el que es va imposar pel 80% dels vots a la candidatura de Lluís Vila d’Abadal. Una candidatura que, segons Espadaler, era ‘d’obert signe independentista’. 

Converses i reunió amb Mas

El secretari general d’Unió ha reconegut que aquest matí ha parlat per telèfon amb el president del Govern i líder de CDC, Artur Mas, perquè té la voluntat de reconduir la situació. El número 2 d’Unió ha evitat fer més gran la polèmica i ha dit que, qualsevol consideració que hagi de fer, la farà en el sí dels òrgans de govern de la federació ‘i a porta tancada’.

A més, també ha avançat que aquesta tarda està prevista una altra reunió a la que assistiran el mateix Espadaler i també el president Mas i el secretari general adjunt de la federació, Lluís Corominas.

Situació poc desitjable a la porta d’unes eleccions

Espadaler ha assegurat que aquesta situació no s’hauria d’haver produït mai, i menys a les portes de les eleccions municipals i les eleccions al Parlament. El número 2 d’Unió ha reconegut que les enquestes no els són favorables. La darrera, la del CEO, dóna una lleugera avantatge a CiU per davant d’ERC. ‘Si es miren les enquestes l’última cosa que ens convé és projectar divisions’, ha manifestat. 

Informació relacionada: 

Josep Rull: ‘El to de Sánchez Llibre no ajuda gens’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any